banner388

Samsun'da süper bulaştırıcı var iddialarını ortaya atmıştı! O profesörden kafa karıştıran açıklama

'Samsun'da süper bulaştırıcı var' iddialarını ortaya atan Prof. Dr. Mustafa Çetiner Samsun ismini sehven (yanılarak, yanlışlıkla) söylediğini belirtti. 

Samsun'da süper bulaştırıcı var iddialarını ortaya atmıştı! O profesörden kafa karıştıran açıklama

'Samsun'da süper bulaştırıcı var' iddialarını ortaya atan Prof. Dr. Mustafa Çetiner Samsun ismini sehven (yanılarak, yanlışlıkla) söylediğini belirtti. 

30 Mart 2020 Pazartesi 09:08
Samsun'da süper bulaştırıcı var iddialarını ortaya atmıştı! O profesörden kafa karıştıran açıklama

Katıldığı bir televizyon programında Samsun'da 'Süper Bulaştırıcı' var iddialarını ortaya atan Prof. Dr. Mustafa Çetiner konu hakkında kafa karıştıran bir açıklamada bulundu. 

NELER SÖYLEMİŞTİ?

CNN Türk'te Başak Şengül'ün sunumunu yaptığı programa katılan Prof. Dr. Mustafa Çetiner 'Süper Bulaştırıcı'nın Samsun'da olduğunu ağzından kaçırdı. Çetiner, süper bulaştırıcının büyük bir alışveriş merkezinde çok işlek bir hamburgecide çalıştığını onlarca insanın onun yüzünden virüs kaptığını iddia etti.

"YANLIŞLIKLA SÖYLEDİM"

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından zorunlu açıklamada bulunan Prof. Dr. Mustafa Çetiner şu ifadelere yer verdi:

"Kendisi virüsten enfekte olmuş fakat hastalığı farkında olmadan atlatmış, gün içinde çok fazla kişi ile temas halinde olan kişiler süper taşıyıcı olarak adlandırılmaktadır.

27 Mart akşamı katıldığım CNN Türk ekranlarındaki Akıl Çemberi isimli programda süper taşıyıcı olarak adlandırılan bu gruba dikkat çekmek için gün içinde bana resmi olmayan yollarla ulaşan bir bilgiyi evde kalmanın önemini anlatırken paylaştım.

Bahsi geçen olayda Samsun şehrinin ismi sehven söylenmiştir. Ancak sonra bana gelen geri dönümlerden şaşırdığımı söylemeliyim. Biz şimdi işe nasıl gideceğiz diye soranlar oldu. Zorunlu olmadıkça zaten #EvdekalEvdekal ama zorunluysan bu durum riskini arttırmıyor.

Valilik benim de gördüğüm bir sitedeki paylaşımla ilişkili zaten bir açıklama yaptı ve biz de yanıtı aldık. Ama bu haberin doğru olup olmaması riskinizi azaltmıyor.

Yanıt vermememin nedeni Samsun halkının ortada koca bir pandemi varken istemeden sarf ettiğim ama sonrasında toparlayamadığım bir sözün bu kadar önemsenmesiydi.

Hiç kimseyi zan altında bırakmak istemem, her bulaştırana suçlu muamelesi son derece yanlış bir durum.

Üzüntülerimden biri de hakaret içeren paylaşımlardı. Benim muhalif bir hoca olduğum sonucuna nereden vardığınızı da anlamadım. İnandığımı, bildiğimi aktarmaya çalışıyorum. O gün 4 saat o programda sizlere doğru bilgi aktarmaya çalıştım.

Bunca açıklamadan sonra bir kaç saat önce söylediğimin arkasındayım. Ülkede vaka sayısı 9217 oldu. Samsun'da da var. Süper bulaştırıcı olsun veya olmasın, ne fark eder... Türkiye'nin her yerinde hasta var. Bilerek veya sehven veya yanlışlıkla söylesem ne fark eder.

Bana Samsun'da kara listeye alındığımı yazan Samsunlulara inat, Pandemi sonunda her yıl geldiğim gibi bu yılda Samsun'a geleceğim, Atakum'da yemeğimi de yiyeceğim, 20 yıllık dostlarımı da ziyaret edeceğim..  İyi geceler herkese. Konu kapanmıştır benim için..."
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
selim 2020-03-30 09:31:41

haber kanallarında bu sağlık sektörü mensuplarını ve gazetecileri bi araya getirerek bu salgını konu ala programları devlet derhal yasaklamalı yoksa millet kafayı yiyecek her biri bir sürü farlı şey söylüyor insanların bunları doğru tahlil etmesi ve anlaması çok zor sağlık bakanı dışında herkesin bu konuyu medyada konuşması yasaklanmalı....

Avatar
kale55 2020-03-30 10:29:15

gel gel, MİSAFİR UMDUĞUNU DEĞİL bulduğunu yer

Avatar
KoÇaVaLı 2020-03-30 11:43:09

Ben sizlere o açıklamaya itibar etmeyin inanmayın dedim.Ve dediğimde haklı çıktım.ALLAH herkese akıl vermiş.Biraz aklınızı kullanın.Neymiş Samsun'sa süper bulaştırıcı varmış.İnanan süper ahmaktır.Demekki neymiş makam , mevki , statü ne olursa olsun aklın yolu birdir.Herkese inanma aklını kullan ekmeği az yee...

Avatar
KoÇaVaLı 2020-03-30 12:50:16

Ben ilk gün çıkan SAMSUN'da SÜPER BULAŞTIRICI var haberine itibar etmeyin diyen ilk ve kişi bendim.Nitekim ben haklı çıktım.Herkes azıcık aklını beynini kullansa boş provakotör haberlere itibar etmez.Bende sağlıkçıyım.Neyin ne olduğunh herkesten daha iyi biliyorum.19 gündür nöbetteyim evime dahi gidemedim.Kimde ilimden bilimden bahsederek varandaşı kandırmasın.Sadece herkes şunu bilsin nisan ayı çok ağır geçecek.Herkes evinde kalsın kendini korusun...

Avatar
KoÇaVaLı... 2020-03-30 14:56:08

Yorumları yayınlayın lütfen..