banner388

Samsun'da Su ve Kanalizasyon İdaresi Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Karadeniz Bölgesi 5’inci SASKİ Koordinasyon Toplantısı Samsun'da gerçekleştirildi.

Samsun'da Su ve Kanalizasyon İdaresi Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Karadeniz Bölgesi 5’inci SASKİ Koordinasyon Toplantısı Samsun'da gerçekleştirildi.

09 Ekim 2016 Pazar 14:44
Samsun'da Su ve Kanalizasyon İdaresi Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü'nün ev sahipliği yaptığı, Karadeniz Bölgesi 5’inci SASKİ Koordinasyon Toplantısı Samsun'da, Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün Atakum ilçesinde Merkez İdare Binası Konferans Salonu’nda yapıldı. Koordinasyon Toplantısı'na Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Recep Köksal, Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Fatih Yürük, Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Namık Kemal Bakoğlu, OSKİ Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Özkan ve Suat Olgun, Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Tandoğan ve Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nden daire başkanları katıldı.



Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, koordinasyon toplantısında yapmış olduğu açıklamalarda, içme suyu kayıp kaçak oranlarını düşürebilmek için çok mücadele verdiklerini söyleyerek, “1999 senesinde %70 olan içme suyu kayıp kaçak oranını, 2016 senesinde % 35’lere kadar düşürdük. Hala da istenilmekte olan düzeylerde değiliz. Fakat kararlıyız. Kayıp kaçak oranları % 25’lere kadar düşürebilmek için çalışmalarımızı devam ettireceğiz.  Atakum ilçesinde Kurupelit Deresi, Sazak Deresi, Yanbey Deresi, Alanlı Deresi, Kilyos ve Öteköy Dereleri ve Kuru Zeytin Dereleri, İlkadım ilçesinde Baruthane Deresi, Canik ilçesinde Hasköy Deresi, Karaağaç Deresi, Teknepınar Deresi, Yılanlı Dere'de ıslah çalışmaları devam etmekte. Bu sene Kasım ayının sonunda Yılanlı Dere'de çalışamalr bitiyor. Tekkeköy de Similit Deresi, Hıdırellez Deresi, Kirazlık Deresi, Şabanoğlu Deresi ile Organize Sanayi Dereleri ıslah edilecek. Toplam da 17 ilçesinin şehir merkezi kırsal bölgelerde içme suları yatırımı devam etmekte. Toplamda 17 ilçede 523 kilometrelik içme suyu şebeke hattı döşemesi yapıldı. İlçelerde köy statüsünden mahalle olan, kırsal yerleşim alanlarında içme suyu problemini çözmeye kararlıyız. Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan 4 içme suyu ekibi, şehir merkezinde hat yenileme çalışmalarını yapıyor. Şehir merkezinde, toplam 13 içme suyu bakımı ve onarım ekibi de meydana gelmiş olan arızalara müdahale ediyor” dedi.



 
Son Güncelleme: 13.10.2016 16:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.