banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da Sokak Hayvanlarına Merhamet Yetişti

Samsun'da yaşamını sürdüren bir bayan, zorlu kış şartlarında aç kalan sokak hayvanlarını elleriyle besledi.

banner269

Samsun'da Sokak Hayvanlarına Merhamet Yetişti

Samsun'da yaşamını sürdüren bir bayan, zorlu kış şartlarında aç kalan sokak hayvanlarını elleriyle besledi.

02 Şubat 2017 Perşembe 10:04
Samsun'da Sokak Hayvanlarına Merhamet Yetişti
Samsun Haber- Samsun’da son 60 yılın en soğuk kış günleri yaşanırken süphesiz bu durumdan en çok etkilenenler sokak canlıları. Soğuk havalarda sokaktan başka gidecek bir yeri olmayan bu dost canlılar bir köşede öylece titriyor.

Sabah saatlerinde işe gitmek için yola çıkan 20’li yaşlardaki bir bayan, açlıktan bitkin düşmüş ve soğuktan titreyen sokak köpeğini görünce yüreği parçalandı. İşe giden genç bayan, çantasında bulunan öğle yemeğini zor durumda bulunan köpeğe verdi. Sandviçini ve haşlanmış yumurtasını köpeğe veren genç bayan, elleriyle soyduğu haşlanmış yumurtayı sokak köpeğinin ağzına verdi.

Herkesin bütün canlılara karşı duyarlı olması gerektiğini söyleyen genç kız, bunun bir insanlık görevi olduğunu ifade etti.
Yaptığı davranışı mecburiyet olarak değil insani bir davranış olarak gördüğünü belirten ismini açıklamayan genç bayan, “Kendi yemeğimi köpekle paylaşıyorum. Buradan geçerek işe gidiyordum. Diğer vatandaşlar bu köpekle ilgilenmedi diye onları suçlayamayız. Belki de onların üstlerinde köpeğe vermek için yiyecek bir şeyler yoktur. Bence yemeğimi köpeğe vermek iyilik yapmak değil. Bu bir mecburiyettir. Biz insanlar buna mecburuz. İnşallah herkes etrafındaki zanlılara karşı daha duyarlı olur. Bu verdiğim benim diyet yemeğimdi. Ben bir şekilde kendi karnımı doyururum” dedi.
Yediği yemek sayesinde gücünü toplayan ve titremesi geçen sokak köpeği yaya geçidinde beklemeye başladı. Yayalara yeşil ışık yanmasının ardından yolun karşısına geçen sokak köpeği, bulunduğu yerden yürüyerek uzaklaştı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.