banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da Siyasilerden Ortak Kınama

Dün akşam gerçekleştirilen terör saldırısı sonrası Samsunlu milletvekilleri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri teröre tepki gösterdi.

banner269

Samsun'da Siyasilerden Ortak Kınama

Dün akşam gerçekleştirilen terör saldırısı sonrası Samsunlu milletvekilleri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri teröre tepki gösterdi.

11 Aralık 2016 Pazar 21:49
Samsun'da Siyasilerden Ortak Kınama

Dün akşam gerçekleştirilen terör saldırısı sonrası Samsunlu milletvekilleri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri teröre tepki gösterdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, İstanbul'da gerçekleşen ve 30'u polis 38 şehit, 14'ü yoğun bakımda 155 yaralının olduğu hain terör saldırısını kınadı. Karaaslan, "Beşiktaş - Bursaspor karşılaşmasının hemen ardından taraftarlar tahliye olduktan sonra polislerimizin toplanma yerinde bomba yüklü bir araç patlatılıyor ve olay yerinde şehitlerimiz ve yaralılarımız oluyor. Bu olayın hemen ardından Maçka Parkı’nda yine bağlantılı olduğu düşünülen bir canlı bomba polisler tarafından fark edilmesinin ardından kendisini polislerin ortasında patlatıyor. Yüreğimizi yakan bu iki olayda 30'u polis 38 şehidimiz var. Aynı olaylarda 14'ü yoğun bakımda 155 yaralımız var. Dün akşamki saldırı ile terör bir kez daha karanlık yüzünü göstermiştir. Bu hain terör saldırısını gerçekleştirenleri lanetliyorum. Çok büyük bir acı ile karşı karşıyayız. Acımız büyük ama bu büyük acıyı da milletçe daha fazla kenetlenerek aşacağız. Bu saldırılar Türkiye'yi asla ve asla yolundan çeviremeyecektir. Ülke ve millet olarak, terörün ve onların arkalarındaki güçlerin üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Teröristlerin her türlü alçaklığına, kalleşliğine rağmen bu millet teröre karşı onurlu duruşunu koruyacak, güvenlik güçleriyle bu topraklarda terörizmin kökünü kazıyacaktır. Şehitlerimizin kanı asla ve asla yerde kalmayacaktır. Bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun" dedi.

Usta: "Aziz milletimiz, tek ses, tek nefes, tek bilektir"
MHP Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, dün gece İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen hain saldırıyı lanetleyerek bir açıklama yaptı. Usta, "Ülkemizin güvenliği ağır şantaj ve saldırı altındadır. Ülkemizi istikrarsız ve belirsizliğe sokmayı hedefleyen, insanlıkla uzaktan yakından ilgisi olmayan hainler İstanbul Beşiktaş’ı kana bulamışlardır. Patlayan bombalar, yüreklerimiz kavuran şehit haberleri milletimizi derin bir üzüntüye sevk etmiştir. Mevlid Kandili’ni idrak ettiğimiz bu günde milletimiz infial halindedir. Her türlü terör saldırısında, Türk milleti topyekun ayağa kalkarak terörü yenecek, terörizmin üstesinden gelecek kudret ve kuvvete sahiptir. Aziz milletimiz hıyanet ve husumet odaklarına karşı tek ses, tek nefes, tek bilektir. Ülkemiz, güney ve güneydoğudan terörün topraklarımıza kolaylıkla duhul ettiği bir konumda. Türkiye’mizin dört bir yanı canlı bombalarla kuşatılmış, teröre açık bir ülke haline getirilerek, teröristlerin çok rahat hareket edebileceği bir iklim oluşmuştur. Ülkemiz topraklarının bu kadar terör saldırılarına açık olmasının nedenleri çok ciddi olarak araştırılmalıdır. Hükümet geçici çözümlerle değil, kalıcı çözümlerle sonuca ulaşmak zorundadır. Bu ve benzeri olayları önüne geçilmesinin tedbirlerini derhal almak zorundadır. Hükümet olmanın sorumluluğu bunu gerektirir. Bu patlamayla ilgili olarak gerek siyasi gerekse bürokratik anlamda sorumluluğu bulunanların gereğini yerine getirmeleri gerekmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi terör ve terörizmle mücadelede milletiyle beraber, devletiyle yan yanadır" şeklinde konuştu.

Köktaş: "Bizler, bu vatanı kanlarıyla sulayanların torunlarıyız"
AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, dün gece İstanbul Beşiktaş‘ta yaşanan hain terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Köktaş, "Hayata, huzura, insanlığa düşman olduğunu karanlık ve kalleş yüzünü bir kez daha göstererek bomba patlatan düşman, hain, kalleş katilleri ve onun işbirlikçilerini şiddetle lanetliyorum. Terörün, her türlü değeri ve ahlakı çiğneyen yüzünün en çirkin halini, bu sefer İstanbul’da gördük. İstanbul Vodafone Arena stadyumunda oynanan Bursaspor-Beşiktaş futbol maçının ardından saat 22.29'da futbol taraftarlarını, ve stadyumun güvenliği sağlayan çevik kuvvet polisimizi hedef almak üzere kalleşçe tasarlanmış bombalı araçla düzenlenen saldırı sonucunda şehitlerimiz ve yaralılarımız olmuştur. Milletçe acımız çok büyüktür fakat bu büyük acıyı da yine milletçe daha çok birlik ve beraberlik içinde kenetlenerek aşacağız, üstesinden geleceğiz. Ülkemiz ne zaman, geleceğe yönelik olumlu bir adım atsa, cevabı hemen, terör örgütleri eliyle kan, can, vahşet, kaos olarak önümüze gelmektedir. Fakat bu saldırılar, bizim şevkimizi ve kararlılığımızı törpülemek yerine, tam tersine daha da keskinleştiriyor. Masum insanların canına kasteden katiller devlet ve milletimizin bütünlüğüne halel getiremeyecekler, Türkiye'yi demokrasi ve hukuk yolundan çeviremeyeceklerdir. Hükümetimiz ve emniyet birimlerimiz alçak saldırının aydınlanması ve faillerinin bulunması için bütün dikkatiyle teyakkuz halindedir. Canlarımıza kasteden alçak katiller ettiklerinin cevabını en ağır şekilde alacak ve aziz şehitlerimizin kanı yerde bırakmayacağız. Bizler, bu vatanı kanlarıyla sulayanların torunlarıyız. Asla hiçbir terör örgütünün veya işbirlikçilerinin, bölünmez bütünlüğümüze zarar verici faaliyetlerde bulunmasına izin vermeyeceğiz. Kökleri kazınana kadar yılmayacağız. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın ve daima insanlığın vicdanı olan ülkemizi, milletimizi ve devletimizi korusun. Bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun" diye konuştu.

Tok: "Türkiye'yi konrtol altına almak istiyorlar"
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İstanbul Beleştepe ve Maçka Parkı'nda yapılan bombalı saldırıdan derin üzüntü duyduğunu belirterek, terörü kin ve nefretle kınadı. Hainlerin her dönemde olduğu gibi yine sahneye çıktığını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Ülkemiz önemli bir süreçten geçmektedir. Bölgemizde çok önemli yapılanmalar var. Bugünlerde ülkemize yönelik faaliyet gösteren terör odakları en aktif dönemlerinden birini geçirmektedir. Dünyayı yönetmeye çalışan güçlü devletler, ülkemiz üzerinde güçlü bir yapılanma gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Bugüne kadar sahip olamadıkları bu topraklarda dolaylı bir egemenlik kurmak amacıyla detaylı ve uzun soluklu çalışmalar yapıyorlar, yerli ve yabancı işbirlikçileriyle önemli operasyonlar gerçekleştiriyorlar. Devleti yıkmaya yönelik karanlık odakların gezi eylemleri, 17 ve 25 Aralık ve son olarak 15 Temmuz darbe teşebbüsleri ile ülkemizde oluşturulmak istenen kaos ortamının sonuçlarını milletçe gördük. Milletimizin feraseti, kararlığı ve desteği ile bu darbe girişimleri bertaraf edildi. Şer güçlerin ülkemiz üzerindeki siyasi emelleri ve karanlık senaryoları milletimizin kararlılığı yok edildi. Bugün Orta Doğu’da dünyanın bütün orduları, savaş uçakları, bu coğrafyaya ait olmayan tüm askerler avını bekleyen kurt gibi mazlum Müslüman topraklara gözünü dikmiş. Dün başkalarını kullanıyorlardı, şimdi PKK, PYD, DAEŞ, diye bir örgütü kullanıyorlar. Senaryo aynı, oyun aynı oyundur. Sadece oynattıkları piyonlar değişiyor. Sadece piyonların arkasındaki isimler değişiyor. İçeride faaliyet gösteren KCK, DHKP-C, THKPL-M ve paralel yapılanmalar gibi iç şer odakları, PYD, DAEŞ, Hizbullah, El-Kaide ve çok sayıda dış mihraklarla ortak hareket etmektedir. Aktörler değişse de, yüzyıllardır sahneye konulan oyun aynıdır. Bölgede güçlü bir Türkiye’nin önüne geçmek için terörize edilmiş taşeronlar kullanılmaktadır. Değişmeyen oyunun, sonu da aynı olacaktır. Türk Milleti bu terör odaklarını da ortadan kaldıracaktır. Son günlerde, terör olaylarının artmasıyla ülkemizde bilinçli olarak, büyük bir panik havası oluşturulmaya çalışılmaktadır. Türk milleti bu günlerle karşılaştırılamayacak kadar çok daha kötü günleri başarıyla atlatmayı bilmiştir" diye konuştu. Terörizmin amacına asla ulaşamayacağını belirten Başkan Tok, Şehitlere Allah'tan rahmet, milletimize metanet, şehit ailelerine baş sağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar diledi.

Genç: "Tek yürek olmalıyız"
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen ve 38 kişinin şehit olduğu hain terör saldırısı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında terörün, İstanbul’da çirkin, kanlı ve hain yüzünü bir kez daha gösterdiğini ifade eden Başkan Genç, "Yaşanan patlamada, 30'u polis olmak üzere 38 kişi şehit olmuş, onlarca insanımız da yaralanmıştır. Milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik haince gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Milli birlik ve beraberliğimizi yok etmeyi amaçlayan bu saldırılar karşısında büyük Türk Milleti, her zamankinden daha da güçlü bir şekilde birliğini ve dirliğin ortaya koyacağına yürekten inanıyorum. Türkiye’nin, büyük dirilişini, yeniden şahlanışını engellemek isteyen terör, terör örgütleri, işbirlikçileri, azmettiricileri ve destekçileriyle birlikte mücadele edeceğiz. Bize düşen, birliğimizi korumaktır. Bize düşen, bizi durdurmak isteyenlere karşı tek yürek olmaktır. PKK’sıyla, DEAŞ’ıyla, FETÖ’süyle tüm terör örgütleri aynı amaç için ülkemize ve milletimize saldırmaktadır. Türkiye ne zaman, geleceğe yönelik olumlu bir adım atsa, cevabı hemen, terör örgütleri eliyle kan, can, vahşet, kaos olarak önümüze gelmektedir. Ancak şunu çok iyi bilmeliler ki, Türkiye yükselişini sürdürecektir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Terör saldırısı sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Murzioğlu: "Birlik ve beraberliğimizi asla bozamayacaklar"
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İstanbul’da meydana gelen ve son açıklamalara göre 38 kişinin yaşamını yitirdiği, 14'ü ağır 155 yaralının olduğunu hain terör saldırısını kınadı. Başkan Murzioğlu, "Dün gece terör, alçak yüzünü bir kez daha gösterdi. Maalesef milletimize ve bütün insanlığa büyük bir acı daha yaşatıldı. Yüreğimiz yandı. Hiçbir inanç, masum canlara kıymaya izin vermez. Hiçbir maddi, manevi, siyasi amaç, öldürmek üzerine tasarlanamaz. Bunu yapan hiçbir düşünce, hiçbir insan, abat olmamış, olmayacaktır. Bu cinayetlerden ikbal umanlar tarih önünde lanetlenmektedir. Samsun iş dünyası adına, bugün idrak edeceğimiz mübarek Mevlid Kandili öncesinde İstanbul’da kaybettiğimiz canlarımıza, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum. ‘Bir insanı öldüren, bütün insanlığı öldürmüş gibidir’ diyen bir inancın mensupları olarak, bugün bu saldırıya maruz kalan polislerimiz ve sivil vatandaşlarımız için, onların yakınları için ve milletimizin bekası için hep beraber dua edeceğiz. Vicdan sahibi yüreklerin laneti de, bu zalimlikten medet umanların üzerinde olacaktır. Devletimizin bu acılara sebep olanlardan hesap soracağına inancımız ise tamdır.Terör, bizden canlar alabilir ama asla birlik ve beraberliğimizi, birlikte aydınlık yarınlara yürüme kararlılığımızı değiştiremeyecektir. Herkes bilmelidir ki; terörle beslenenler ve onları destekleyen iç ve dış mihraklar birlik ve beraberliğimizi asla bozamayacak, aksine bizi daha da sıkı birbirimize bağlayacaktır. Türkiye; bu topraklarda kader birliği yapmış, ortak geçmişe sahip, ortak bir geleceğe umutla bakan, kardeşliğe inanmış insanların gururla taşıdığı kimliktir, vatandır. İlelebet de böyle kalacaktır. Bu güzel ülkenin huzurunu, kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bütün varlığımızla devletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin yanındayız" dedi.

Gürbüz: "Allah, emniyet güçlerimizin yardımcısı olsun"
İstanbul'da yaşanan terör saldırısıyla ilgili açıklama yapan Samsun Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, "Türk milletinin huzuru, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığı bir kez daha hedef alınmıştır. Bu aziz topraklar Ortadoğu bataklığına dönüştürülmek istenmektedir. Bu ve benzeri hainlikler karşısında millet olarak bir ve beraber olmak ve demokratik - hukuk devleti kuralları çerçevesinde kenetlenmekten başka çaremiz yoktur. Dolayısıyla milletin tüm fertlerine özellikle de sorumluluk makamındaki herkese görev düşmektedir. Herkes bu görev ve sorumluluk bilinciyle hareket etmek zorundadır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine sabır ve metanet diliyoruz. Teröre, teröriste, terörden medet uman ve nemalanan hainlere, birlik ve beraberliğimize tuzak kuranlara ve bunların arkasındaki tüm güçlere lanet olsun!" ifadelerinde bulundu.

Erdoğan: "Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz"
Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmut Erdoğan, İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen bombalı saldırıyı kınadı. Erdoğan, "İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen ve çevik kuvvet polislerimizi, sivil vatandaşlarımızı hedef alan bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu vatanın bölünmez bütünlüğüne, birlik ve beraberliğine gölge düşürmek isteyenlerin bu hedeflerine ulaşamayacakları aşikardır. Hayata ve huzura pusu kuran katiller devlet ve milletimizin bütünlüğüne halel getiremeyecekler, Türkiye'yi demokrasi ve hukuk yolundan çeviremeyeceklerdir. Her zorluğun üstesinden gelmeyi başarmış ve tüm dünyaya birlik ve beraberlik dersi vermiş Büyük Türk Milleti, bu zor günümüzde de yüksek sağduyu ve metanetini muhafaza edecek ve evlatlarını bağrına basacaktır. Bir kez daha bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyor, Mübarek Mevlid Kandili'ni idrak edeceğimiz bu kutlu ve hayırlı günde şehit olan çevik kuvvet polislerimize, sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılarımızı acil şifalar diliyorum" diye konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
TerörşehitSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.