banner388

Samsun'da sınava girecek engellilere müjde

ÖSYM engelli adaylara müjde vererek Samsun ve 13 ilde özel salonlar oluşturulduğunu açıkladı.

Samsun'da sınava girecek engellilere müjde

ÖSYM engelli adaylara müjde vererek Samsun ve 13 ilde özel salonlar oluşturulduğunu açıkladı.

22 Kasım 2017 Çarşamba 10:06
Samsun'da sınava girecek engellilere müjde

Samsun haber - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, engeli, sağlık sorunu ve özel durumu bulunan adaylara yönelik 14 ilde yürüttükleri sınav merkezi uygulamasının 2018'den itibaren yaygınlaştırmayı ve yıl sonu itibariyle bu hizmeti tüm illerde sunmayı hedeflediklerini bildirdi.

Özer, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavlarda engeli, sağlık sorunu ve özel durumu bulunan adaylardan, sınav güvenliğini zedeleyecek nitelikte alet, araç gereç, elektronik büyüteç, işitme cihazı, biyonik kulak, Bıaille daktilo gibi cihazları kullanan veya kullanması gerekenlere, her türlü kablolu ve kablosuz iletişimi kesilmiş 14 ildeki 15 sınav merkezinde hizmet verildiğini söyledi.


"2018 yıkıdan itibaren hedefimiz, herkes için her yerde olmak" ifadesini kullanan Özer, bu kapsamda ilk hedef kitlelerinin engeli, sağlık sorunu ve özel durumu bulunan adaylar olduğunu dile getirdi.

Özer, şunları kaydetti; "Bu adaylarımız için her türlü kablolu ve kablosuz iletişimi kesilmiş smav salonlan oluşturuyoruz. Bu hizmeti halen sadece Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kayseri, Malatya, Samsun, Trabzon ve Şanlıurfa'da verebilmekteyiz. Smav merkezi uygulamamızı 2018'den itibaren yaygınlaştırmayı hedefliyoruz"
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.