banner388

Samsun'da sınav heyecanı

Liseye Geçiş Sınavı'na giren binlerce öğrenci heyecan yaşarken veliler dışarıda Kur’an-ı Kerim okuyarak çocuklarını bekledi. 

Samsun'da sınav heyecanı

Liseye Geçiş Sınavı'na giren binlerce öğrenci heyecan yaşarken veliler dışarıda Kur’an-ı Kerim okuyarak çocuklarını bekledi. 

01 Haziran 2019 Cumartesi 11:33
Samsun'da sınav heyecanı

TEOG sisteminin de tutmamasının ardından Liseye Geçiş Sınavı (LGS) yerinin aldı. Bugün yaklaşık 1 milyon öğrenci LGS sınavına girerek hangi liseye gideceklerini belirleyecek. 

TATLI HEYECAN

Ortaöğretimi tamamlayarak liseye geçecek yaklaşık 1 milyon öğrenci, bu sabah LGS’ye girdi. Sınavda başarı gösteren öğrenciler adres gözetmeksizin diledikleri okullara girebilecek. 
LGS’nin ilk oturumu saat 09.30’da başladı. Birinci oturumda, öğrenciler; 8’inci sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sınavlarından sorumlu oldur. İkinci oturumdaysa öğrenciler; matematik ve fen bilimleri sorularını cevaplayacak. Öğrenciler, sözel bölümde toplam 50 soru, sayısal bölümde ise toplam 40 soru cevapladı. 
Öğrenciler sınava girerken, velilerin heyecanı da dikkatlerden kaçmadı. Öğrenciler sınava girdikten veliler Kur’an-ı Kerim okuyarak ve dua ederek çocuklarının sınavdan çıkmasını bekledi. Çocuklardan daha çok heyecanlı olduklarını söyleyen veliler, sınavın güzel geçmesini diledi.
 

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunLGS
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Reha 2019-06-01 13:13:40

Herkez okumus herkez diplomali ama sonuç ortada. Kendi dilini bile anlayamayan kalitesiz bir nesil yetişti.bir ülkede bir milyon atanamayan ögretmen olurmu? Kalitesiz sadece diplomali bir eğitim sistemiyle duvara tosladik her alanda.