banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da simit üreten firmalar denetlendi

Samsun'da Coğrafi İşaretler Tescil Belgesi alınan simidin üretimini yapan iki firma denetlendi.

banner269

Samsun'da simit üreten firmalar denetlendi

Samsun'da Coğrafi İşaretler Tescil Belgesi alınan simidin üretimini yapan iki firma denetlendi.

16 Aralık 2017 Cumartesi 13:01
Samsun'da simit üreten firmalar denetlendi

Samsun haber - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Samsun simidi için 5 yıl önce Türk Patent Enstitüsüne başvurularak, Coğrafi İşaretler Tescil Belgesi alındı. Samsun Simidi'nin üretimini yapan iki firma Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Samsun Temsilciliğinden katılan denetmen eşliğinde Samsun Simidi Denetleme Komisyonu tarafından denetlendi.

Aynı zamanda denetime Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği, Samsun Fırıncılar Odasından oluşan komisyon üyeleri katılım sağladı.

HEDEF FİRMA SAYISINI ARTTIRMAK

Samsun TSO Genel Sekreteri Süleyman Karabük, “Geleneksel anlamda birçok ürüne sahip ilimizin en başta akla gelenlerden biri de çıtır çıtır, bol susamıyla nam salan simididir. Samsun simidimizin diğer yerlerde yapılan simitlerden ayıran bazı özellikleri vardır. Samsun dışında aynı şekil, tat ve lezzette bulabilmek zordur ve hatta hemen hemen hiç yoktur. Bu açıdan Samsun’un simidi, sadece ilimize özgüdür. Tescil belgesini aldıktan sonra Odamıza başvurarak, simidi belirtilen özellikte yapmayı taahhüt eden iki firmaya ‘mahreç işareti’ni kullanma hakkı verildi. Bu firmalar her yıl periyodik olarak Samsun Simidi Denetleme Komisyonu tarafından, rutin olarak denetlenmekte. Yapılan rutin kontrollerimizde ise, iki firmamızın da simitleri belirlenen özellikte hazırlayıp, pişirdiklerini gördük. Bundan sonraki hedefimiz ise, Mahreç İşareti’ni kullanan firma sayısını artırmak” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.