banner388

Samsun'da şiddetli fırtına ağaçları yıktı..

Samsun'da meydana gelen ve saatte 74 kilometre hıza ulaşan rüzgar bazı ağaçların yıkılmasına ve maddi hasara neden oldu.

Samsun'da şiddetli fırtına ağaçları yıktı..

Samsun'da meydana gelen ve saatte 74 kilometre hıza ulaşan rüzgar bazı ağaçların yıkılmasına ve maddi hasara neden oldu.

07 Ağustos 2021 Cumartesi 16:51
Samsun'da şiddetli fırtına ağaçları yıktı..

Geçtiğimiz hafta boyunca aşırı sıcak ve nemin hakim olduğu Samsun'da bugün rüzgar ve yağmur etkili oldu. Sabah saatlerinde etkisini gösteren yağmur ardından şiddetli rüzgar ve fırtınayı da beraberinde getirdi.

Bugün saat 15.30 sıralarında Atatürk Bulvarı'nda bulunan asırlık çınar ağacı rüzgarın etkisine dayanamadı ve ağaçtan kopan dallar yola savruldu. Yola düşen büyük dal nedeniyle yolun bir şeridi trafiğe kapandı. Kırılan dal belediye ekipleri tarafından kesilerek kaldırıldı.

Fırtına sebebiyle il genelinde birçok yerde ağaçların kırıldığı, pencelerin kırıldığı ihbar edildi.  Olaya tanık olan bazı vatandaşlar, “Bu fırtına doğal bir olay. Ağacın yola düşmesi ise talihsizlik oldu. Tek tesellimiz herhangi bir can veya mal kaybının yaşanmaması oldu. Yaklaşık 1 saattir fırtına etkisini gösteriyor” ifadelerini kullandılar. 

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre bölge genelinde batı ve kuzey batılı yönlerden esen rüzgar Kastamonu, Sinop, Samsun ve Ordu kıyı kesimlerinde kuvvetli rüzgar, yer yer fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadeleri kullanıldı.


Samsun Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
“Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmesine göre; 8 Ağustos Pazar günü 03.00-23.59 saatleri arasında ilimiz genelinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış beklendiğinden muhtemel olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalıdır.”

Son Güncelleme: 07.08.2021 17:05
Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsun HaberFırtına
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.