banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da serbest bırakılan 2 kişi tutuklandı

Samsun'da yurt dışı bağlantılı uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınarak serbest bırakılan 2 kişi tutuklandı.

banner269

Samsun'da serbest bırakılan 2 kişi tutuklandı

Samsun'da yurt dışı bağlantılı uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınarak serbest bırakılan 2 kişi tutuklandı.

17 Temmuz 2018 Salı 17:44
Samsun'da serbest bırakılan 2 kişi tutuklandı

Samsun haber - Samsun'da 13 Temmuz tarihinde yurt dışından kargo ile gönderilen uyuşturucu yapımında kullanılan yaklaşık 220 gram ham madde ele geçirildi. Uyuşturucunun ise asıl sahibinin Samsun'da baron olarak bilinen 30 yaşındaki Y.T.G. olduğu ve uyuşturucu maddeyi yurt dışından getirterek para ile tuttuğu kişiler aracılığı teslim aldığı, ham maddeyi kullanılabilecek uyuşturucu madde haline getirerek piyasaya sürdüğü öğrenildi.

PTT kargosu ile Hollanda'dan gönderilen maddeyi almaya giden 31 yaşındaki S.Y.G. Samsun Gümrük Muhafaza Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve İstihbarat ekipleri ile 19 Mayıs İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Operasyon kapsamında S.Y.G.'nin 28 yaşındaki kardeşi K.B.'de gözaltına alındı.

Uyuşturucu ham maddesinin kullanılarak yaklaşık 120 kilo bonzai yapıldığını ve piyasa değerinin yaklaşık 1 milyar 300 milyon lira olduğu öğrenildi. Operasyonda Bogar isimli uyuşturucu köpeğide görev yaparken K.B.,Y.T.G. ve S.Y.G., 19 Mayıs İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Bafra Adliyesine sevk edildi. Savcılıkta ifade veren zanlılardan K.B. tutuklanarak Bafra T Tipi Cezaevine gönderildi. Y.T.G. ve S.Y.G. serbest kaldı. 19 Mayıs İlçe Emniyet Müdürlüğü serbest kalan zanlıları operasyonla tekrar gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklanarak Bafra T Tipi Cezaevine gönderildi. 

19 Mayıs İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Akdoğan yaptığı açıklamada “Yapılan başarılı operasyonla 120 kilo uyuşturucu maddenin piyasaya sürülerek gençlerimizin zehirlenmesinin önüne geçilmiş oldu” dedi.

Kaynak: İHA
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.