banner388

Samsun'da 'Sen Dili'nde Kadın' Projesine Büyük İlgi

Samsun'da Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş tarafından başlatılan 'Sen Dili'nde Kadın Projesi kapsamında kadınlar, kendi hikayelerini ve kendi dillerinden anlatacak. Projeye 200 kadının katılmasının beklendiği belirtildi.

Samsun'da 'Sen Dili'nde Kadın' Projesine Büyük İlgi

Samsun'da Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş tarafından başlatılan 'Sen Dili'nde Kadın Projesi kapsamında kadınlar, kendi hikayelerini ve kendi dillerinden anlatacak. Projeye 200 kadının katılmasının beklendiği belirtildi.

13 Mart 2017 Pazartesi 11:30
Samsun'da  'Sen Dili'nde Kadın' Projesine Büyük İlgi

Samsun Haber - Ayvacık İlçesi'nde bulunan Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş tarafından 1 Mart'ta 'Sen Dili'nde kadın' projesi başlatıldı. Proje kapsamında Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden katılan kadınlar, kadın olmayı anlatıp kendi hikayelerini kaleme almaya başladı. Projeye bugüne kadar 100 kadın katılırken 14 Mayıs Anneler Günü'nde bitecek çalışmaya 200 kadının katılmasının hedeflendiği belirtildi. Kadınların kendi kalemleri ile kadını anlattıkları yazılar ise sosyal medya üzerinden paylaşılmaya başlandı. Proje sonunda hazırlanan yazılardan kitap basılacağı ifade edildi. 

"BİR KADINI EN İYİ BİR KADIN ANLATIR" 

Birçok insanın kadınların yaşamlarını, kadının sosyal boyutunu ve rollerini içeren yazıp söylemlerde bulunarak kadını anlattığını dile getiren Akkuş, şöyle dedi:

"Bence bir kadını en iyi yine bir kadın anlatır. Özellikle de kadının kendisi. Eğitim ve sosyal içerikli çalışmalarımla toplumun tüm kesimlerine yönelmeye ve farkındalık oluşturmaya çalıştım. Yaptığım çalışmalarda kadınlarımızdan da büyük destek gördüm. Ben de istedim ki bir projeyle de kadınlarımızın sesini kendi dilerinden duyurayım. Onlar için 'Sen Dili'nde Kadın' projesini gerçekleştirdim. Projemiz büyük ilgi gördü. Proje ulusal çapta devam ettiriliyor. 7 bölgeden kadınlar yazı yazıp gönderiyorlar. Bu proje kapsamında ülkemizin farklı bölgelerindeki kadınlar kendi özlerinde kadın olmayı kendi dilleriyle ifade ediyorlar" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"KİTAP HAZIRLANACAK" 

"Yazılan yazıları gerek sosyal medya üzerinden gerekse site üzerinden yayınlıyoruz. Böylelikle söylemler gerçek sahibinin diliyle yayılıyor. Kadınlarımızın bu projeye olan ilgileri çok güzel. Kendilerini kendi gözleriyle en içten şekilde anlatan kadınlarımız çok mutlu. Onları mutlu görmek beni de çok mutlu etmekte. Projemizde yer alan farklı anlatımlar ve yaşam hikayelerini ilerleyen yıllarda kitap haline getirmeyi planlamaktayım."

Son Güncelleme: 13.03.2017 18:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.