banner388

Samsun'da sel mağdurlarına müjde! Acil Destek Kredisi Programı başladı

Terme ve Salıpazarı ilçelerinde meydana gelen sel felaketinde mağdur olan vatandaşlar için Acil Destek Kredisi Programı başladı. Konu ile ilgili KOSGEB gerekli bilgilendirmeyi yaptı.

Samsun'da sel mağdurlarına müjde! Acil Destek Kredisi Programı başladı

Terme ve Salıpazarı ilçelerinde meydana gelen sel felaketinde mağdur olan vatandaşlar için Acil Destek Kredisi Programı başladı. Konu ile ilgili KOSGEB gerekli bilgilendirmeyi yaptı.

03 Aralık 2019 Salı 14:55
Samsun'da sel mağdurlarına müjde! Acil Destek Kredisi Programı başladı

KOSGEB Samsun Müdürlüğü tarafından Acil Destek Kredisi Programı ile alakalı yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz Terme ve Salıpazarı İlçeleri Acil Destek Kredisi Programı Başlamıştır

02.12.2019

Samsun İli Terme ve Salıpazarı İlçelerinde 23-24 Ağustos 2019 tarihinde meydana gelen sel ve su baskını felaketinden etkilenen ve bu durumunu ilgili resmi makamlardan (Kaymakamlık) belgeleyen KOSGEB Veri Tabanı'na kaydı onaylı işletmelere uygun koşullarda finansal destek sağlamak amacıyla Samsun İli Terme ve Salıpazarı İlçeleri Acil Destek Kredisi Protokolü imzalanmış ve Samsun İli Terme ve Salıpazarı İlçeleri Acil Destek Kredisi Programı başlamıştır.

Program kapsamında; kredi üst limiti, vade, ödeme şekli ve faiz tutarına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır:

Kredi Üst Limiti

Vade

Ödeme Şekli

Faiz Tutarı

100.000 TL

36 AY

İlk 12 ayı ödemesiz, geri kalanı 3 ayda bir eşit taksitler halinde ödemeli

24.000 TL

Program sıfır faizli olarak uygulanmakta olup faiz tutarının tamamı KOSGEB tarafından karşılanmaktadır.

Programda yer alan bankalar:

- Denizbank A.Ş.

- QNB Finansbank A.Ş.

- Şekerbank T.A.Ş.

- T.C. Ziraat Bankası A.Ş.

- T. Halk Bankası A.Ş.

- T. İş Bankası A.Ş.

- T. Vakıflar Bankası T.A.O.

- Türk Ekonomi Bankası A.Ş.

- Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.

Teminat sorunu yaşayabilecek işletmelere yönelik olarak Kredi Garanti Fonu A.Ş. de programda yer almaktadır.

İşletmenin vergi ve/veya SGK borcu bulunması durumunda, Program kapsamında Bankalarca işletmeye kullandırılan krediden azami KOSGEB'ce ödenen faiz tutarı kadar mahsuplaşma yapılarak ilgili kamu kurumlarına aktarılmakta, kalan tutar işletmeye kullandırılmaktadır.

Protokol gereği bankalar kullandıracakları krediler için işletmelerden dosya masrafı almayacaktır. Programın kapanış tarihi 31.03.2020 olup bu tarihe kadar kredi kullandırmalarının tamamlanması gerekmektedir.

İşletmenin, Kredi uygulama sürecinde gerekli olan ve 23-24 Ağustos 2019 tarihinde meydana gelen sel ve su baskını felaketinden etkilendiğini gösterir belgeyi resmi makamlardan (Kaymakamlık) alması gerekmekte olup, ilgili belgede gerçek kişiler için T.C. Kimlik No ve işletmenin adı, Tüzel Kişiler için Vergi Numarası ve işletmenin unvanı bulunmalıdır. İşletmenin Kaymakamlık Makamına sunduğu şahsi dilekçesi resmi belge sayılmamaktadır. İlgili programdan sadece KOSGEB Veri Tabanında kaydı onaylı işletmeler faydalanabilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
 

Son Güncelleme: 03.12.2019 14:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.