banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da şehitler anıldı

Samsun'da düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi töreninde şehitler anıldı.

banner269

Samsun'da şehitler anıldı

Samsun'da düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi töreninde şehitler anıldı.

18 Mart 2018 Pazar 14:31
Samsun'da şehitler anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende, Samsun'daki şehitliklerde bulunan şehitler anıldı. 

Kıranköy Şehitliği'nde düzenlenen programda, şehitlik anıtına Samsun Valisi Osman Kaymak, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz çelenk bıraktı. Törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu ve saygı atışı yapıldı. Daha sonra Vali Osman Kaymak, Şehitlik Şeref Defteri'ni imzaladı. 

Vali Osman Kaymak, törendeki konuşmasında, "Mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin bağımsızlığı, birlik ve beraberliği uğurunda ölüme seve seve giderek, şehitlik makamına ulaştınız. Bugün uğruna şehit olduğunuz vatanımızın her köşesinde minnet, şükran ve bağlılık duygularıyla sizleri anıyoruz. Tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen insanların şehadeti ve gaziliği pahasına kazanılan Çanakkale Zaferi, İstiklal Harbimize ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyetine giden yolda çok önemli dönüm noktası olmuştur. Çanakkale'de sergilenen birlik, beraberlik ve kardeşlik, dayanışma, milletimize hem zaferi getirmiş, hem de Kurtuluş Savaşımız için gerekli olan cesareti ve mücadele ruhunu vermiştir. En zayıf anında bile 'Çanakkale Geçilmez' dedirten bir inancın mirasçısı olan bu millet, Çanakkale'de olduğu gibi 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında da kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla vatanını koruma, demokrasisine sahip çıkma konusundaki kararlılığını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Bir yandan Cumhuriyetimizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi. 

Konuşmaların ardından şehit mezarlıklarına karanfil bırakıldı. Şehit aileleri de mezarlıkların başında dua etti. 

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun18 Mart
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.