banner388

Samsun'da şehit annesinin evini yıktılar

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde şehit annesinin ruhsatsız evini yıktılar

Samsun'da şehit annesinin evini yıktılar

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde şehit annesinin ruhsatsız evini yıktılar

06 Mayıs 2017 Cumartesi 14:26
Samsun'da şehit annesinin evini yıktılar

Samsun haber - 63 yaşındaki şehit annesi Saadet Var'ın Samsun'un 19 Mayıs ilçesi Yörükler Mevkiinde bulunan ruhsatsız evini Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler yıktı. Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar bölgede kaçak yapılarla mücadele ve doğal alanı koruma kapsamında 200'e yakın ruhsatsız evi yıktı. Dün yıkılan evlerden biriside Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Bafra Şubesi Başkanı ve şehit annesi olan Saadet Var'a aitti. Saadet Var'a ait 2 katlı kaçak yapıldı ekipler tarafından dakikalar içinde yıkıldı.

Saadet Var yaptığı açıklamada, "Oğlum 1998 yılında Van'ın Çatak İlçesi'nde PKK terör örgütü tarafından çatışmada şehit edildi. Bafra İlçesi'nde yaşıyorum. Ancak Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin bulunduğu 19 Mayıs İlçesi Yörükler mevkiinde de evim var. Zamanında bütün köyün tapusu olmadığı halde bize yer sattılar, ev yaptık. Ben çocuklarımı orada yetiştirdim. Devlet elektriğimizi verdi, suyumuzu verdi. İki oğlumu birden buradan askere gönderdim. Bir oğlum şehit oldu. Bu yıkım kararı çıktığında ben yetkililerle görüştüm. Bize yer gösterileceği söylendi. Dün evim yıkıldı. Hiçbir yetkiliye ulaşamadım. Ben bir şehit annesi olarak bu şehirde bana bir yer gösterilemiyorsa diyecek bir şey bulamıyorum. Bu vatan için bu toprak için evladım şehit oldu. Bir şehit annesini sığdıramadılar bir tarafa. Ben onun için isyan ediyorum. Benim çocuğumun kemikleri sızlıyor şuanda. Ben oraya emek verdim. Benim gözyaşlarımı nasıl dindirecekler" dedi.

Kaynak: DHA
 

Son Güncelleme: 06.05.2017 17:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ne maduriyeti 2017-05-06 18:18:22

Gazetecilerin bile gidip görmediği yazlık villalarin bulunduğu yerden bahsediyoruz beyler ! Kimse sokakta kalmıyor. Burdaki evlerin Hepsi yazlık. Kimse sürekli kalmıyor burda.

Avatar
tarık 2017-05-06 14:55:46

Sayin baskan kacak yapiyiyi yikmak buyuksehrin gorevi saygimiz var ama insanlari maduriyetini cozmekte sizin işiniz kaldiki bu vatan için evladini kaybeden anneye el uzatip yardim etmiyorsaniz yazikkar olsun size ve devletimize..

Avatar
Maduriyet 2017-05-07 13:37:28

Bu yapılan ayıptır.yine yüz karası bir olay. Yasalara her zaman saygım vardır ama mağduriyete bir çözüm bulunması lagazim.yusuf ziya denen bu şahıs nasıl bir vicdana sahip hala anlamış değilim.
Ve villa diyen arkadaş sana cevap; yakında büyük şehir belediyesinin oradaki köylünün evinide yıkacaklar,onlarada villa yazarsın o zaman.

Avatar
Vakgas 2017-05-08 05:04:44

Suriye vatandaşı olsa her türlü soruna çözüm getirirdi, Türk vatandaşı hemde şehit anası? ???

Avatar
Mehmet ozkan 2017-05-12 23:36:42

Hep akılsızlık hep cehalet devlet düzenin bozuklukları imarı yoksa elektırıgı suyu niye verıyonn

Avatar
Emin karagüzel 2017-05-13 09:07:39

Belediye önce kalacak yer sağlasa sonra yiksa olmaz mıydı, maalesef Yusuf yusuf yılmaz dediğim dedik biri, elbette kacaksa yıkılsın ama en az 1 yıl süre verilseydi iyi olurdu.