banner388

Samsun'da Şehit Aileleri Çanakkale'ye Gittiler

Samsunda toplam 55 şehidin ailesi, Belediyenin öncülük etmesi ile Çanakkale'ye gittiler.

Samsun'da Şehit Aileleri Çanakkale'ye Gittiler

Samsunda toplam 55 şehidin ailesi, Belediyenin öncülük etmesi ile Çanakkale'ye gittiler.

30 Eylül 2016 Cuma 18:02
Samsun'da Şehit Aileleri Çanakkale'ye Gittiler

Canik Belediyesinin öncülük yapması ile Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Karadeniz Temsilciliği, Türk Harp Malulü ile Şehit Aileleri Derneği ve 1453 Fatih Spor Kulübü'nün katkı sağlamaları ile 55 şehit ailesi için düzenlenmiş olan Çanakkale Gezisi yolculuğundan önce Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda uğurlama töreni yapıldı. Şehit yakınlarının anlamlı yolculuklarına, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün ive Samsun’un Canik Belediyespor Kulübünün Başkanı Ercan Bayrak uğurladı.

TARİHİ MEKANLAR GEZİLECEK

Törende konuşma yapan Hamza Aygün, "Çanakkale bizler için çok önemli bir yer. Yazılmış olan aziz şehitlerimiz yatıyor. Bu kutsal toprakların ne şekilde elde edildiği, o toprakların uğruna ne canların gittiği Çanakkale'de saklı. Her sene gençlerimizi yolladığımız Çanakkale'yi, şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin de görmelerini istiyoruz. İstedik ki tarihin yazılmış olduğu bu toprakları görsünler, o duyguyu onlarda yaşasınlar. Bu açıdan yapılan bu gezinin çok anlamlı ve aynı zamanda büyük önem taşıdığına inanıyorum” dedi.

Son günlerde yaşanmış olan olaylar sebebi ile oldukça kritik olan bir dönemin ortasında olduğumuz işaret eden Aygün, "Şehit olanların aile ve yakınları bizlere emanetidir. Umutediyoruz ki şehit ailelerimiz, vatanı, milleti, inancı ve onuru uğruna canlarını feda etmiş olan, kanları ile sulanan Çanakkale'yi geçilmez olan şehitlerimize hepimizden selam götürürler.Böyle anlamlı bir programa imza attığımız için çok mutluyuz. Vazife Malulü ile Şehit Aileleri Vakfı Karadeniz Temsilciliği, Türk Harp Malulü ile Şehit Aileleri Derneği ve 1453 Fatih Spor Kulübü'ne de böyle anlamlı bir gezi için katkı sağladıklarından teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 14.10.2016 17:51
Anahtar Kelimeler:
ÇanakkaleCanikSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.