banner388

Samsun'da sebze ve meyve ucuzladı

Samsun haline diğer illerden ve Bafra ile Çarşamba ovalarından gelen sebzelerin daha bol ve daha ucuz olduğu öğrenildi.

Samsun'da sebze ve meyve ucuzladı

Samsun haline diğer illerden ve Bafra ile Çarşamba ovalarından gelen sebzelerin daha bol ve daha ucuz olduğu öğrenildi.

21 Temmuz 2017 Cuma 09:40
Samsun'da sebze ve meyve ucuzladı

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve haline Bafra ve Çarşamba ovalarından, Antalya, Muğla ile Amasya illerinden gelen sebze-meyveler diğer dönemlere göre daha ucuz ve bol.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve hali esnafı ise sebze ve meyvenin tam zamanı olduğunu vurguladı.

Sebze ve Meyve hali esnafı Atilla Yılmaz, "Kavun ve karpuz sezonunu Mar ve Nisan ayında açtık. O aylarda özellikle Mersin bölgesinin karpuzu tüketiliyordu. Sonrasında Adana karpuzu olgunlaşarak 5-6 Lira olan fiyatları yarı yarıya indirdi. Adana karpuzunun hemen ardından Bursa, Tokat gibi illerde hasat başladı ve fiyat yeniden yarı yarıya düştü. Şimdi ise Bursa, Erbaa karpuzu ve kavunu tezgahlarda. Bu haftadan sonra ise Bafra karpuz ve kavunu tezgahlarda yerini bulur. Şuan karpuz halde 50 Kuruştan işlem görüyor. Tezgahlarda ise 69 kuruş ile, 75 kuruş arasında sofralarımıza geliyor. Bafra kavun ve karpuzu da bu seviyelerde olur ama sona doğru hızlı bir düşüş yaşanır. Karpuz ve kavun yemenin en sağlıklı ve en verimli dönemi şimdidir" dedi.

"ALTERNATİF VAR"

Çarşamba'daki sel vakasını hatırlatan Hasan Akbulut, "Geçtiğimiz ay Çarşamba’da bir sel vakası yaşandı. Bu duruma memleketimiz adına çok üzüldük. Çünkü yüzlerce köylünün ürünü gitti. Bu durum genel ekonomiyi oldukça olumsuz etkiliyor fakat bizim tezgahlarımızı etkilemez. Çünkü biz sadece Çarşamba ve Bafra ile çalışmıyoruz. Bursa, Muğla, Mersin ve özellikle de Antalya ile çalışıyoruz. Durum böyle olunca ürün alternatifimiz sürekli var. Fiyatlar etkilenmiyor" şeklinde konuştu.

AMASYA DOMATESİ PİYASADA

Domatesin adından çok bahsettirdiğine dikkat çeken Aydın Deniz, "Sofralarımızda yaz ayının vazgeçilmezi olan domates bu sene adından çok bahsettirdi. Güney bölgelerin domatesi pahalıydı fakat şuan fiyatını buldu. Şuan Amasya domatesi ağırlıklı. Peşi sıra Tokat domatesi başlayacak. Derken Bafra ve Çarşamba devreye girer ve domates baya ucuzlar. Yine mevsim sonuna doğru yeniden Fethiye devreye girer ve Kasım ayına kadar domates olur. Sonrasında ise sera domatesiyle devam eder" diye konuştu.

"İŞLER DURGUN"

İşlerini pek iyi olmadığını vurgulayan Erkan Sağlam, "Bu sene sebze de meyve de bol fakat işlerimiz çok iyi değil. Durgun yani. Millet tatilde, sokaklar boş. Herkes köylerine gitti. Kimi fındığına gitti kimi tatiline. Sanıyorum Ağustos ayı gibi işlerimiz canlanır. Kurban bayramına doğru ise iş olur diye düşünüyorum" dedi.

Gazete Gerçek / Serhat Türk

Son Güncelleme: 21.07.2017 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.