banner388

Samsun'da sebze fiyatları yarı yarıya düşecek

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali esnafı, sebze fiyatlarının yarı yarıya düşeceğini söyledi.

Samsun'da sebze fiyatları yarı yarıya düşecek

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali esnafı, sebze fiyatlarının yarı yarıya düşeceğini söyledi.

31 Mayıs 2017 Çarşamba 09:43
Samsun'da sebze fiyatları yarı yarıya düşecek

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali esnafından Sinan Uçan, Ramazan ayındaki hareketlilikten memnun olduklarını söyledi. Gazete Gerçek'ten Serhat Türk'e konuşan Uçan sebze fiyatlarının yarı yarıya düşeceğini vurgulayarak, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da hal esnafı olarak Ramazan ayının ilk haftası hareketli günler geçiriyoruz. Bu genelde Ramazan’ın ortasına kadar böyle devam eder ve bayramda da hareketlilik artar” dedi.

KIŞ SERT GEÇTİ


Sert geçen kış ayının Bafra ve Çarşamba ovasını vurduğunu belirten Uçan, "Bu yıl kış gerçekten çok sert geçti. Havalar bir türlü ısınmak bilmedi. Bu da fiyatların artmasına, bazen de azalmasına sebep oldu. Şu an Samsun olarak Mersin ve Antalya sebzeleri tüketiyoruz. Ramazan ayı içerisinde havalar artık ısınacaktır. Bu sebeple de Mersin ve Antalya değil, Tokat, Amasya ve kendi ovalarımız sebze ve meyveleri tezgahlara gelecek. O zaman da fiyatlar iyiden iyiye düşecektir. Sadece Samsun değil, Türkiye genelinde de havalar soğuk seyretti. Mesela Mersin bölgesi bu sene çok fazla yağış aldı. Buna rağmen, bu olumsuzlara rağmen sebzenin fiyatı yine de makul" diye ifade etti.

KARPUZ VE KAVUN'DA SON DURUM
 

Karpuz ve kavunun fiyatının bayramda düşmesini beklediklerinin vurgulayan Uçan, "Karpuz sofralara merhaba dedi. Şu an 2-3 liradan satılıyor. Bayram arifesi ve bayramda havaların ısınmasıyla karpuz 1-1,5 Lira seviyelerine düşecektir. Şu an zaten olgun karpuz bulmakta da güçlük çekiyoruz. Fakat buna rağmen yine de karpuz soframıza gelebildi" diyerek sözlerini tamamladı.

İŞLERİMİZ YOLUNDA
 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali esnafından Recep Çelik ise, "Havaların böyle serin gitmesine rağmen çok şükür işlerimiz yolunda. Ramazan ayının gelmesiyle de işlerimiz iyice yoluna girdi. En güzeli ise bayramdan hemen sonra yerli mallarımızın tezgahlara gelecek olması. O zaman işlerimiz daha da neşeli olur. Fiyat ucuzlar sirkülasyon artar. Şu an tezgahtaki mevcut malların yüzde 90’ı dışarıdan yani Akdeniz bölgemizden geliyor. Fakat genel olarak sebzede sorun yok ama meyve biraz pahalı. Dediğim gibi bayramdan hemen sonra bizim meyvelerimiz, erik ve kirazımız sofralarımıza gelecektir" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.