banner388

Samsun'da şarbon paniği!

Samsun'un Tepecik mahallesinin şarbon nedeniyle karantiya alındığı iddiaları sosyal medyada yoğun bir şekilde yayılmaya başladı.

Samsun'da şarbon paniği!

Samsun'un Tepecik mahallesinin şarbon nedeniyle karantiya alındığı iddiaları sosyal medyada yoğun bir şekilde yayılmaya başladı.

07 Eylül 2018 Cuma 13:08
Samsun'da şarbon paniği!

Samsun haber - Yurtdışından gemilerle gelen hayvanların etlerinde şarbon olduğu iddiaları tüm Türkiye'de yayılmakta. Samsun'da da son 24 saatttir sosyal medyada şarbon ile ilgili yoğun paylaşımlar yapılmakta. Tepeceik mahallesinin karantinaya alındığı, 25 kişide şarbon tespit edildiği, şarbonlu etlerin birçok markette satılığı iddiaları hızlı bir şekilde yayılmaya başladı.

Tarım müdürü iddiaları yalanladı

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Tarım İl Müdürü Nail Kırmacı, şarbonlu etlerin marketlerde satıldığı ve şarbon nedeniyle karantinaya alınmış bölge iddialarını yalanladı.

İl Sağlık Müdüründen hala cevap yok

Konuyla ilgili olarak kendisine ulaşmaya çalıştığımız Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç'tan ise hala bir cevap yok.

"Hiçbir önlem alınmadı"

Samsun Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Özgür Ulu, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yüzlerce insanın şarbon endişesiyle sağlık kurumlarına başvurduğunu ve başvuranların bir kısmında hastalığın teşhis edildiğini, yetkililerin hiçbir sorun yokmuş gibi davranmaya devam ettiklerini belirterek, “Oysaki bu konu hakkında Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı alınması gereken bilimsel önlemleri almış olmalı, ithal edilen hayvanları belirli süre gözetimde tutmalı, hastalık yönünden veteriner kontrolünden geçirmeli ve aşılarını yaptırmalıydı. Ancak üzülerek öğreniyoruz ki bu önlemlerin hiçbiri alınmadığı gibi, veteriner görevlendirme masrafından kaçınmak için 5-6 aydır ithal edilen hayvanlar sağlık kontrolünden de geçirilmemektedir. Bu halk sağlığı skandalının sorumluları derhal istifa etmeli, yargı önünde hesap vermeli, hayvan ithalatında gerekli güvenlik önlemleri uygulanmalı, ithal hayvan sevdasından vazgeçilip yerli üretim yapılmalı ve insanların en temel hakkı olan yaşam hakkının yine en temel bileşenlerinden olan gıda güvenliği ve gıda güvencesi sağlanmalıdır” dedi.

Bu arada Ahırkapı açıklarında bir süredir bekleyen Panama bandıralı Rahmeh adlı gemide şarbon hastalığı taşıyan büyükbaş hayvanların olduğu iddiası da büyük yankı uyandırmıştı. Bahsi geçen gemi dün akşam saatlerinde Ahırkapı açıklarından ayrılarak, Marmara’ya doğru açıldı. 

Son Güncelleme: 07.09.2018 13:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Salih 2018-09-07 16:10:10

Uruguaydan angus getirip övünenler şarbon siİn eserinuz

Avatar
Cafer candan 2018-09-07 23:03:30

Antibiyotikli tavuk mu agır metalli balık mı şarbonlu kırmızı et mi ? Sanırım hepimiz otçul olacagız.Yetkililerin yaptığı ve yapacağı açıklamalara da güvenmiyorum bu arada.

Avatar
Vatandas 2018-09-07 16:56:11

Kim kime inanacağınk bilemiyor artık ister açıklama yapın ister yapmayın

Avatar
ahmet 2018-09-07 13:47:53

Miğrosta ithal et satmaya başlamıştı yetkililerden alınan bir bilği yok dedikodu ile bir yerler karalanamaz gerekli açıklamayı sağlık ve tarım il müdürlükleri ve valilik tarafından yapılır.

Avatar
zeytin 2018-09-10 14:01:20

et yemeyın

Avatar
Jale 2018-09-11 14:19:59

Tüm insanların vejeteryan veya vegan olması en büyük dileğim.
Hayvanların kurtuluşu ve özgürlüğü
buna bağlı