banner388

Samsun'da sanayiden olimpiyatlara uzanan yolculuk

Samsun’da düzenlenecek 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında Türkiye’yi teniste temsil edecek olan 17 yaşındaki Necati Görmez, başarısı ile herkese örnek oldu.

Samsun'da sanayiden olimpiyatlara uzanan yolculuk

Samsun’da düzenlenecek 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında Türkiye’yi teniste temsil edecek olan 17 yaşındaki Necati Görmez, başarısı ile herkese örnek oldu.

15 Haziran 2017 Perşembe 15:52
Samsun'da sanayiden olimpiyatlara uzanan yolculuk

Samsun’da bu yaz 18-30 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında mücadele edecek olan 17 yaşındaki Necati Görmez, başarısı ile dikkatleri üzerine çekti. Sanayide çıkarak olarak çalışan Görmez, tenis branşında Türkiye adına yarışacak.


Doğuştan işitme engeli Necati Görmez, hocalarının desteği ve sporla hayata tutunduğunu söyledi. Çevresindekilerin desteğiyle 5 yıl önce teni kariyerine başlayan Necati Görmez, gösterdiği başarı ile kendisi ile aynı durumda olan gençlere umut oldu.
 

Necati Görmez olimpiyatlar ile ilgili yaptığı açıklamada, "Spor bana sanayi işini bıraktırdı, beni tenis kortlarına çağırdı. Hilal hocamla çok çalıştım, düşsem de her defasında yeniden ayağa kalktım. Zaten sporda azim çok önemli. Tenis oynamaya başladıktan sonra hayatımın iyiye, kolaya gittiğini düşünerek hep kendimi motive ettim. Azim ve istekle neleri başarabileceğimi gördüm. Artık sahip olduklarımdan çok daha iyisini yapabileceğime inanıyorum ve bu beni daha da heyecanlandırıyor. 


Tenisle başladığım bu yolculukta, tıpkı tenis gibi hayatımdaki tüm engelleri aşacağımı düşünüyorum. Spor benim olmazsa olmazım, benim gibi engelli olan bütün arkadaşlarıma örnek olmak istiyorum. Çünkü bizim gibi gençlerin onlara yol gösterecek, umut verecek insanlara ihtiyacı var. En önemlisi artık insanları ve hayatı seviyorum. Samsun’da bu yıl yapılacak olan Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil ederek en büyük hayalimden birisini gerçekleştirmek istiyorum. En büyük hedefim Olimpiyatlarda ülkeme madalya kazandırmak” dedi.


Necati Görmez'in antrenörlüğünü yapan Hilal Şöhret ise, "Necati ile tanıştığımızda hem babasına oto sanayide çıraklık yapıyor, hem de okuluna gidiyordu. Kimseyle iletişim kurmayan, içine kapanık bir çocuktu. İşitme engeli kendine olan güvenini sarsmıştı, kendini toplumdan dışlanmış olarak görüyordu. Bir keresinde “Hocam insanları sevmiyorum” demişti. Bu cümleyi duyduğumda kapıldığım korku ve hayal kırıklığını hiç unutamam" ifadelerini kullandı. 


Antrenör Hilal Şöhret, açıklamalarının devamında, "Başlarda kendine güveni olmayan ve antrenmanlara gönülsüz katılan Necati, azmi ve yeteneğiyle kısa sürede başarılı sonuçlar almaya başladı. Başardıkça kendine olan güvenini kazan genç sporcu, sanayide babasına yardım etmeyi bırakıp tamamen tenis kortlarına sarıldı. Adeta hayata olan savaşını kortlarda kazanmak isteyen Necati, 5 yıl boyunca, haftanın 7 günü günde 3 saat antrenman yaptı. Birikim ve emekle bugün Necati, kendine güvenen insanları seven ve çevresinde saygı gören bir genç. Ankara’da il dereceleri var ve 18-30 Temmuz'da Samsun’da gerçekleştirilecek olanİşitme Engelliler Olimpiyatları’na katılarak engellerin sporla aşılabileceğini, kendisi gibi tüm gençlere gösterecek" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.