banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da sanat şöleni

Samsun Devlet Opera ve Balesi'nde (SAMBOD) Muhyiddin Piri Bey'in hayatı sahnelenecek.

banner269

Samsun'da sanat şöleni

Samsun Devlet Opera ve Balesi'nde (SAMBOD) Muhyiddin Piri Bey'in hayatı sahnelenecek.

18 Ekim 2018 Perşembe 23:50
Samsun'da sanat şöleni

Samsun Haber-Samsun'da sanat şöleni devam ediyor. SAMBOD'da "Piri Reis" adlı bale eseri 20 Ekim Cumartesi günü seyircinin beğenisine sunulacak. 

SAMBOD'da gerçekleştirilecek olan "Piri Reis" isimli bale çalışmasının bugün provası yapıldı. Gerçeğini aratmayan oyun ilk ve tek eser olarak eşsizliğini ortaya koyuyor.

Gelibolu'da doğan Muhyiddin Piri, amcası Kemal Reis'in yanında dünyayı gezmiş ve denizciliği öğrenmiş. İlerleyen dönemlerde üstün denizcilik yetenekleriyle etkilediği Osmanlı paşaları sayesinde, Osmanlı Donanması'nda yer almış. 15. yüzyılda yaşayan ünlü denizcinin, Amerika'yı da gösteren dünya haritaları ve "Kitab-ı Bahriye" adlı denizcilik kitapları bulunuyor. Çizdiği haritalarda ve yazdığı kitaplarda, gittiği yerleri haritalandırmanın dışında kültürel yapısından da bahseden denizci, dönemin kültürel coğrafyasına büyük ışık tutmuş. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.