banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da sağlıkçılardan kınama! Bıçak hekime dayandı

Samsun'da 17 Nisan 2012 tarihinde hastanede öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıl dönümünde basın açıklaması yaparak sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti kınadılar. 

banner269

Samsun'da sağlıkçılardan kınama! Bıçak hekime dayandı

Samsun'da 17 Nisan 2012 tarihinde hastanede öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıl dönümünde basın açıklaması yaparak sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti kınadılar. 

17 Nisan 2019 Çarşamba 17:43
Samsun'da sağlıkçılardan kınama! Bıçak hekime dayandı

Samsun Tabip Odasına bağlı doktorlar ve sağlık çalışanları, 17 Nisan 2012’de Gaziantep Cengiz Gökçek Devlet Hastanesinde öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıl dönümü nedeniyle Samsun Dr. Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi önünde basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasında konuşan Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan, sağlıkta şiddetin biran önce sonlandırılması gerektiğini söyledi. 

Daha sonra basın açıklamasını okuyan Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Bülent Nazım Yılmaz, “Yüzlerce arkadaşımız, çalıştığı kurumlarda ölümle yüz yüze geldiler. Kimi zaman Suruç’ta olduğu gibi hastaneler basıldı, kimi zaman da Şanlıurfa’da tanıklık ettiğimiz gibi hekimlerin kafalarında kaldırım taşları parçalandı. Bazen İzmir’de olduğu gibi aile sağlık merkezleri basılarak hekimlerin kafası kırıldı. Sağlıkta şiddet bitmiyor. Gün geçmiyor ki yeni ve planlanmış saldırılarla karşı karşıya kalmayalım. Bu doğrultuda 17 Nisan’ın Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü olarak kabul edilmesinin ve sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik yasa talebimizin yaşama geçirilmesinin önemli bir adım olacağını tüm kamuoyu önünde Sağlık Bakanlığından talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Doktorlar, yağmur altında yaptıkları basın açıklamasının ardından görevlerinin başına döndüler. 

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunHekim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
UĞUR YERLİ 2019-04-17 19:00:07

Bakın şiddete karşıyım ama üstüne basa basa söylüyorum bazı doktorlar fazlasını hakediyo aksini yazmayın söverim bunu herkes iyi biliyor daha yeni haklı olduğum durumdan yırtan Bi doktor fazlasını hakedenlerden birisi bana masal anlatmasın kimse

Misafir Avatar
cevaben 2019-04-18 08:56:31 @UĞUR YERLİ

Durumdan biraz daha bahseder misiniz? Ben de size profesyonel bir çözüm önerisi sunayım. Çünkü kimse 'daha fazlasını' hak etmez insanlık gereği. (eğer vatan haini, tacizci vs değilse)

Beğenmedim! (1)
Avatar
RUHİ 2019-04-18 08:43:31

Şiddetin her türüne karşıyız ama , Bu kibir abideleri birazda kendilerini sorgulasınlar, Bazıları bazı şeyleri fazlasıyla hakkediyorlar........

Misafir Avatar
cevaben 2019-04-18 09:28:21 @RUHİ

'ama' dediğiniz anda sizin de o canilerden farkınız kalmıyor. Sağlıkçılarla yaşadığınız her problemin resmi bir çözümü vardır. Şİkayet kurumları vardır, adliyeler vardır. Şiddet sadece gelişimini tamamlayamamış insan ürünüdür. Cahilliğin ta kendisidir.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Yankı 2019-04-18 08:09:11

Uğur kardeşim çok çok haklısın.Hastanın suratına bakmayan hekimler kendilerini polis zannediyor hesap soruyor bazıları dokunulmaz gibi davranıyor.Hasta can havliyle geliyor.Çare ararken fırça yiyor.Birde suratsız asistan koyuyor kapıya AZAR ÜSTÜNE AZAR.