banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da rüşvetçiler adliyede 

Samsun’da aralarında zabıt katibinin de bulunduğu 8 kişi, rüşvet operasyonuyla adliyeye sevk edildi.

banner269

Samsun'da rüşvetçiler adliyede 

Samsun’da aralarında zabıt katibinin de bulunduğu 8 kişi, rüşvet operasyonuyla adliyeye sevk edildi.

11 Temmuz 2019 Perşembe 10:11
Samsun'da rüşvetçiler adliyede 

Samsun’un Çarşamba ilçesinde meydana gelen olayda Çarşamba Adliyesinde görev yapan Terme Adliyesine tayini çıkan zabıt katibinin tutuklulardan rüşvet aldığı iddia edildi. Edinilen bilgiye göre tutuklu yakınları ve birçok kişiden rüşvet alarak tutukluların tahliyesini sağlayacağını belirten zabıt katibi için Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığına ihbar mektupları gönderildi. İhbar üzerine zabıt katibi U.Ö. ile S.A., C.Ö., G.B., H.A., T.M., F.Y. ve Ş,G.,  gözaltına alındı. Gözaltına alınan sanıklar Samsun Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün Çarşamba Adliyesine sevk edildi.

Olayın üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri  Samsun ve Çarşamba, Ladik, Havza ilçelerinde operasyon düzenledi. 3 gün önce düzenlenen operasyonda 11 kişi yakalandı. 1’i adliyede görevli 11 kişi hakkında "rüşvet alma ve verme, görevi kötüye kullanmak, nitelikli dolandırıcılık, suç delillerini gizleme, yok etme ve değiştirme, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlarından gözaltı kararı verildi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Feti 2019-07-11 10:32:51

Hayatimda ilk defa 20 yil önce rüsvet vermek zorunda kaldim oda adliyede memura. Bir kağidi vermiyor günü gelmedi diye nazeret ana parayi alinca iki dakkada verdi şerefsiz. Rüşvem bizim milli kültürumuz nalesef. Her ihalenin en az yüzde 20 si rüşvettir bizim nemleketde. Kin derse yalan rüşvet yok o yalancidir. Bizim millet birsey almadan iş yapmaz. Ceza olmali ama niye böyle ahlaksiz bir toplumuz tartisilnali araştirilmali. Neden genlerimize rüşvet yolsuzluk adam kayurma isledi. Hangi devlet işine adam bulnadan rüşvet vermeden girilmiş giriliyor acaba torpilsiz...