banner388

Samsun'da Rus Kefali bolluğu

Karadeniz'de Rus Kefali bolluğu yaşanması Samsun'da denize açılan balıkçıların yüzünü güldürdü.

Samsun'da Rus Kefali bolluğu

Karadeniz'de Rus Kefali bolluğu yaşanması Samsun'da denize açılan balıkçıların yüzünü güldürdü.

16 Temmuz 2018 Pazartesi 17:06
Samsun'da Rus Kefali bolluğu

Samsun haber - Aylardır balık piyasasından umduğunu bulamayan balıkçılar Karadeniz'e akın eden Rus Kefaliyle adeta bayram etti. Kilosu 10 TL'den satılan Rus Kefali son günlerde vatandaşların en çok tercih ettiği balıklardan birisi oldu.

Balıkçı Kurtça Aydın yaptığı açıklamada “Birkaç gündür tezgahlarda balığımız yoktu. Kafes balıkları satıyorduk. İşlerimiz oldukça durgundu. Ancak dün ve bugün itibariyle denizden beklemediğimiz kadar kefal çıktı. Bu da bizi çok sevindirdi. Bundan sonra da kefal çıkmaya devam eder. Kefalin beraberinde de palamut gelir diye umuyoruz. Şu an Karadeniz’de kefal bolluğu yaşanıyor diyebiliriz. Bu sene inşallah umduğumuz gibi olacak. Fiyatlar 10 TL’ye kadar satışa sunuluyor. Kefalin ucuz olması diğer balıklara da yaradı. Piyasada bir hareketlenme oldu. Bugün itibariyle palamut 4, levrek 20, somon 13, çupra 23 sazanlar ise kilosu 9 liradan satışa sunuluyor. İnşallah önümüzdeki günlerde palamutun çıkmasıyla birlikte balık fiyatları daha da düşecektir” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Feelcool 2018-07-16 19:57:27

Balık tutmak yasak değil mi şu dönem? Nasıl denize açılıp av yapıyorlar. Kontrol eden yok mu?

Misafir Avatar
Vatanperver 2018-07-17 03:23:32 @Feelcool

Yerlisini avlamak suç , bu adı üzerinde Rus kefali ya :))

Beğenmedim! (0)
Avatar
kerim 2018-07-16 21:16:47

Hani Rus Kefali? O elinde tuttuğu 'sarı kulak kefal'. Denizde rus kefal mi koydular da, bolluğu yaşansın? Kökünü kuruturcasına havyarlı havyarlı tutlar katliam yaptılar. Şimdi boklu kefale kaldılar, onu bile arıyacağız ileride.

Avatar
ahmet 2018-07-19 11:24:14

Güzel haber fiyatı da hamsi fiyatı olduğuna göre deniz kaynıyor desenenizzzzzzzzzzzz