banner388

Samsun'da riskli hamileliklere Nihal Şahin Uysal bakıyor

Samsun'da Perinatoloji Uzmanı Opr.Dr. Nihal Şahin Uysal riskli hamilelikleri tedavi ediyor.

Samsun'da riskli hamileliklere Nihal Şahin Uysal bakıyor

Samsun'da Perinatoloji Uzmanı Opr.Dr. Nihal Şahin Uysal riskli hamilelikleri tedavi ediyor.

15 Haziran 2017 Perşembe 14:51
Samsun'da riskli hamileliklere Nihal Şahin Uysal bakıyor

Samsun haber - Samsun ve bölgede tek Perinatoloji uzmanı olan Opr.Dr. Nihal Şahin Uysal, Şubat ayında Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde göreve başladı.


Opr.Dr. Nihal Şahin Uysal, 18 yataklı olan Perinatoloji servisinde özellikle yüksek riskli gebeliklerin tedavisinin yapıldığını söyledi.

Uysal, "Gebelikte tansiyonu yükselen hastalık, şeker hastası olan gebeler, erken doğum tehdidi olan hastalar, epilepsisi olan, astım, göğüs hastası olan kalp hastası olan hastalar gibi gebelikte yüksek risk bulunan hamileler Perinatoloji Servisi'nde takip ediliyor. Onun dışında bebekle ilgili problemlerle de yine devreye girmekteyim. Yüksek riskli gebeliklerde hem bebek, hem anne açısından adı üstünde yüksek risk vardır. Hem bebeğin kayıp oranları, hem de bu bebeklerde sakatlık gibi riskler artmıştır. Anne açısından da anne ölüm riski daha fazladır. Hem de annenin gebelikle ilişkili hastalıklara bağlı doğum sonrası etkilenme ihtimali vardır. Örneğin annenin gebelikte tansiyonu yükselir. Bunu kontrol edemezsek, anne nöbet geçirir. Nöbet geçirirse, anne de kafa içi kanama riski vardır ve buna bağlı olarak anne ölebilir ya da felç kalabilir. Eğer biz bunu öngöremezsek tedavisini yapamazsak böyle olumsuz bir durum ortaya çıkabilir" dedi.


Opr.Dr. Nihal Şahin Uysal, Ordu, Trabzon, Çorum, Amasya, Tokat, Sinop illerinde de hastalar geldiğini ifade etti. Uysal, "İkiz gebelikler, üçüz gebelikler yine polikliniğimizde takip ediyorum. Ayrıca erken doğum tehdidi olan hastalarımızı da  takip ediyor doğumlarına bizzat ben giriyorum. Tarama testlerini yapıyoruz ve bu testlerde riski yüksek çıkan hastalarımızı sonraki tanı testlerini yapıyoruz.  Erken doğum tehdidi olan hastalarımızın doğumlarını planlıyoruz. Yine erken doğacak bebeklerin doğumlarını da ben gerçekleştiriyorum" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 16.06.2017 18:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.