banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da Rasim Kaplan Yine Başkan

Samsun İli Arı Yetiştiricileri Birliği 5. Olağan Genel Kurulunda, seçime tek liste giren Rasim Kaplan 3. kez başkan seçildi.

banner269

Samsun'da Rasim Kaplan Yine Başkan

Samsun İli Arı Yetiştiricileri Birliği 5. Olağan Genel Kurulunda, seçime tek liste giren Rasim Kaplan 3. kez başkan seçildi.

24 Aralık 2016 Cumartesi 15:06
Samsun'da Rasim Kaplan Yine Başkan

Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halis Demir Salonunda gerçekleştirilen Samsun İli Arı Yetiştiricileri Birliği 5. Olağan Genel Kurulunda, Turan Taflan başkanlığında toplanan divan kurulu, seçime tek liste giren Rasim Kaplan’ın yeniden başkan olmasını oyladı. 733 üyeden 450’sinin katıldığı genel kurulda 3. kez başkan seçilen Rasim Kaplan, 4 yıl daha Samsun İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı görevini yürütecek.

Genel kurulda konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Özel idarelerin kapanması ve ilçelerin Büyükşehir Belediyemize bağlanmasından sonra, arı yetiştiricilerinin sorunları bizim de sorunumuz oldu. Bu dönemde elimizden geldiği kadar sizlere destek olmaya çalıştık. Üretmek çok güzel bir şey. Üretmek deyince akan sular duruyor. İnsanda önce kendisi için sonra insanlık için bir üretme sürecinde sürekli. Ürettiği takdirde insan güzelleşiyor. Ürettiği takdirde insan Allah’ın takdirini kazanıyor. Üretmeyen insan hem kendisine, hem çevresine hem de toplumuna sıkıntı veren, zarar veren, faydalı olmayan bir insan oluyor. Sizler üretiyorsunuz. Sadece geçinmek için değil, bu işi meslek edinip bu işin faydalı olduğuna inandığınız, bu işin ekonomisine inandığınız içinde üretiyorsunuz. Allah sizleri muvaffak etsin” dedi.

Yılmaz’dan sonra konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin ise arının Kur’an-ı Kerim’de geçen nadir hayvanlardan bir tanesi olduğunu ifade ederek, “Değerli misafirler, bugün Cumartesi olmasına rağmen salonun dolu görünce çok hoşnut oldum. Ben bu kalabalığı görünce herhalde bölge toplantısı zannettim. Arıcılar birliği başkanımız sadece Samsun ili olduğunu söyledi. Bu kadar insanın sadece arıcılıkla uğraşmakla değil, arıcılığın ötesinde böyle bir genel kurula katılma becerisi takdire şayandır. Sizi yürekten kutluyorum. Buradaki kalabalık bana şu cümleyi hatırlattı. Aklıma ‘organize olmamış kalabalıklardan, organize olmuş küçük gruplar her zaman başarılıdır’. Onun için birlik olacaksınız, dayanışma yapacaksınız, bu birlikte hareket etme şuurunu ortaya koyacaksınız. Bunu yaptığınız müddetçe evelallah bileğinizi hiç kimse bükemez. Ülkemizin kalkınması mutlak suretle üretimle ilgilidir” diye 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.