banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da Ramazan pidesine gizli zam

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, "Zammı fiyat bazlı değil, gramaj üzerinden uygulayacağız" dedi.

banner269

Samsun'da Ramazan pidesine gizli zam

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, "Zammı fiyat bazlı değil, gramaj üzerinden uygulayacağız" dedi.

24 Nisan 2018 Salı 14:36
Samsun'da Ramazan pidesine gizli zam

Samsun haber - Ramazan ayına kısa bir süre kalan Ramazan pidesi fiyatları merak konusu oldu. Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Samsun Fırıncılar Odası’na gönderilen genelgede Ramazan pidesinin kilo fiyatının 6,70 TL’den, 7, 20 TL’ye çıkarıldığı ifade edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Oda Başkanı Yılmaz Yiğit, fiyatı arttırmak yerine gramajı azalttıklarını söyledi. Yiğit, “Geçen sene sade pidenin kilo bazındaki fiyatı 6,70 TL’ydi. Bundan sonraki fiyat belirlemelerindeki kontrol tamamen Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda olacak. Ekmek ve pide fiyatlarını merkezimiz belirleyecek, bakanlığın onayına sürecek. Buna göre de birliklere yazı gönderilecek ve fiyat belirlenecek. Yeni belirlenen fiyatlara göre bu sene pidelere maksimum yüzde 10'dan daha az bir oranda zam yapılacağını düşünüyoruz” dedi. 

Ramazan pidesi fiyatlarının kısa süre sonra netlik kazanacağını ifade eden Yiğit, "Geçen sene 300 gram sade pide 2 lira, yumurtalı da 2,5 liraydı. Kilo bazında 6,70 kuruşa tekabül ediyordu. Bu sene ise pidenin kilo fiyatı 7,20 kuruş olarak belirlendi. Bu artışı da muhtemelen geçen seneki fiyatları aynı tutarak gramaj anlamında bir değişime gideceğiz. Yani pideye maksimum yüzde 10’dan daha az bir zam yapmayı düşünüyoruz. Zammı, fiyatlara değil gramaja yansıtmayı düşünüyoruz. Ekmeklerde de artık fiyatlar komisyon kurarak belirleniyor. Komisyonda Esnaf Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve odamızdan oluşan 6 kişilik komisyon tarafından fiyatlar belirleniyor. Bu ay itibariyle de Samsun’da taban gramajı 200 gram olan ekmek satılmaya başlandı. Şu anda 200 gram ekmek 1 liradan satılmaya devam ediyor" diye konuştu.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2018-04-24 15:04:10

Bu pahalılığa bu haksızlığa bu adaletsizliğe karşı çık ey halkım bu düzen böyle gitmez.

Avatar
Salih 2018-04-24 15:14:01

Ekmeği makarnayi princi yiye yiye artik düşünemez soramaz sorgulayamaz korkak tirsak olduk hep beraber.zam kötü tabiki ama biraz az yiyelim bu tip yiyecekleri mantik bitti bir nesilde bakin insanlara herkez birbirinin ayni. Ayni şeylere sevinip üzülüyor ayni bekkentide düşüncede insanlar ve sonuç bu. Burasi Türkiye oldu böylece..

Avatar
Cm 2018-04-24 22:17:27

Yakında ekmeği 100 gr a indirirsiniz...
Ayıp günah ekmek üzerinden pis oyunlarinizi çekin...

Avatar
orhan 2018-04-24 17:05:25

ben sürekli et yiyorum, ekmek yemediğim için, istedikleri kadar arttırabilirler, benim açımdan sıkıntı yok..

Avatar
Zekai 2018-04-25 10:58:34

Ekmek yiyen toplumların zekası geri olur onun için 10 TL olsun ekmek. Milliet balık, et, bol sebze meyve yesin.