banner388

Samsun'da PKK/KCK Sanığı Mühendis Serbest Kaldı

Samsun'da güvenlik güçleri tarafından PKK/KCK propagandası yaptığı gerekçesiyle tutuklanan mühendis serbest bırakıldı.

Samsun'da PKK/KCK Sanığı Mühendis Serbest Kaldı

Samsun'da güvenlik güçleri tarafından PKK/KCK propagandası yaptığı gerekçesiyle tutuklanan mühendis serbest bırakıldı.

06 Mart 2017 Pazartesi 15:04
Samsun'da PKK/KCK Sanığı Mühendis Serbest Kaldı

Samsun Haber- Samsun'da güvenlik güçleri tarafından PKK/KCK propagandası yaptığı gerekçesiyle tutuklanan mühendis serbest bırakıldı.

Önce Tutuklandı Sonra Serbest Bırakıldı

Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan istihbarat doğrultusunda TEİAŞ 10. Bölgede teknisyen olarak görev yapan Batman doğumlu F.D.'yi (39), 'PKK/KCK terör örgütünün propagandası yapmak ve terör örgütüne üye olmak' suçlarından gözaltına aldı ve söz konusu şahıs 18 Ocak günü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

F.D. hakkında "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık F.D. hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Ben PKK'yı boğacak kişiyim. Suçu kabul etmiyorum. Kesinlikle PKK sempatizanı değilim. Tanıkların verdiği ifadeleri kabul etmiyorum. Ben 18 yıldır kamuda çalışıyorum. Beratimi ve tahliyemi istiyorum" dedi.

Savcı, toplanan deliler doğrultusunda F.D.'nin "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan cezalandırılmasını talep etti. F.D.'nin avukatı ise yazılı savunma yapmak için süre istedi. Mahkeme heyeti F.D.'nin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verirken, duruşmayı karar vermek üzere Cuma gününe erteledi.

Öte yandan, F.D.'nin "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan da başka bir mahkemede yargılandığı ve bu suçtan da tutuklu bulunduğu öğrenildi.

Son Güncelleme: 06.03.2017 15:10
Anahtar Kelimeler:
PkkSamsun HaberSamsunHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 2017-03-06 20:57:36

Bu şeref yoksununu serbest bırakan da onun kadar şeref yoksunudur