banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da pideye kadın eli değdi

Samsun'da yaşayan Esmer Kızılkaya pide konusundaki ustalığını konuşturarak müşterilerden tam puan aldı.

banner269

Samsun'da pideye kadın eli değdi

Samsun'da yaşayan Esmer Kızılkaya pide konusundaki ustalığını konuşturarak müşterilerden tam puan aldı.

14 Şubat 2020 Cuma 16:35
Samsun'da pideye kadın eli değdi

Erkek mesleği olarak görülen pide ve lahmacun ustalığı mesleğinde maarifetini konuşturan Kızılkaya, Samsun'da ilk belgeli kadın ustası olmanın grurunu yaşıyor.

ŞEHRİN İLK BELGELİ KADIN USTASI

Samsun’da babasının lokantasında çalışmaya başlayarak mesleği öğrenen 1 çocuk annesi Esmer Kızılkaya, Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) projesi kapsamında açılan pidecilik kursuna katılıp sertifika alarak şehrin ilk belgeli kadın pide ustalarından biri oldu.7 yıldır babasıyla beraber çalışan pide ustası Esmer Kızılkaya, lokantada pide ustalığının yanı sıra lahmacun, döner ve ızgara da yapıyor. Bu mesleğin erkek işi olarak görüldüğünü söyleyen Kızılkaya kadınların da bu mesleği yapabileceğine örnek oluyor. Müşterileri de onu çalışırken hayranlıkla izliyor.

"İLK DEFA KADIN PİDECİ GÖRDÜK DİYORLAR"

Bu işe nasıl başladığını aktaran Esmer Kızılkaya, “7 sene önce babamın lokantasında çalışmaya başladım. Yavaş yavaş döner, ızgara derken bir de pide üzerine uğraştım. Yavaş yavaş pide yapmaya da başladım. Sonrasında Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) kursuna yazıldım. Orada 3.5 aylık bir eğitim gördüm. Ondan sonra sertifika aldım. Babamın lokantasında bu işin ustalığını yapmaya başladım. Sertifikalı kadın pideci olarak çalışmaktayım. Pide çeşitlerinin hepsini yapıyorum. Yeri geliyor döner kesiyorum, yeri geliyor lahmacun, ızgara, adana, köfte yapıyorum. Yani her şeyi yapıyorum. Burada pide yaparken geliyorlar şuraya ilk defa kadın pideci gördük diyorlar. Hayranlık la beni izliyorlar o zaman çok hoşuma gidiyor” dedi.

"HAMUR İŞİ KADIN İŞİ BENCE"

Kadınların çalışması gerektiğine vurgu yapan Kızılkaya, “Kadınların başaramayacağı hiç bir iş yok bence. Yeter ki inansınlar çalışsınlar güvensinler. İşini severek yaparsan her şey güzel olur. Ben buna inanıyorum. Ben de severek yapıyorum. Uluslararası pide pizza ustası olmak bu işi yurt dışında da devam ettirebilmek isterdim. En güzel pideyi en güzel ustalığı yapmak için çalışıyorum.

Bir kadının da bu zamanda çalışması gerekli. Elinde bir işinin mesleğinin olması gerekli. Başarabileceği bir şeyler olması, üretmesi gerekli. Tabi ki erkek mesleği olarak görüyorlar bu pide ustalığını ama kadınlarında elinden gelir. Hamur işi kadın işi bence. En güzelini kadınlar yapar” şeklinde konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
SamsunPideKadın Ustası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.