banner388

Samsun'da pide fiyatları belli oldu

Yaklaşan Ramazan ayı öncesi pide fiyatları da belli oldu.

Samsun'da pide fiyatları belli oldu

Yaklaşan Ramazan ayı öncesi pide fiyatları da belli oldu.

20 Mayıs 2017 Cumartesi 15:38
Samsun'da pide fiyatları belli oldu

Samsun Haber - Ramazan ayı yaklaşıyor. Bu yıl pide fiyatlarına zam yapılmadı, ancak pidenin gramajı 350’den 300’e düşürüldü.

Ramazan aylarının vazgeçilmezi pidenin Samsun’daki satış fiyatı konusunda Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, şunları söyledi: " Pideye fiyat olarak değil gram olarak zam yaptık, Ramazan pidesine yüzde 10 oranında zam yaptık. Geçen seneki Ramazan pidesinin gramını 50 gram küçülttük, fiyatı aynı bıraktık. Geçen sene Ramazan pidesi 350 gramdan oluşuyordu. Susamsız pide 2, susamlı ise 2,5 liradan satılıyordu” 

Ekmeğe zam var mı?

Yiğit, "Samsun’da 2,5 yıldır ekmeğe zam yapmadık, senelerdir ekmeğe zam yapmamak için mücadele ediyoruz. Samsun’da Ramazan ayında günde ortalama 100 bin adet pide satışı oluyor. Ekmek satışları da yüzde 30 oranında düşüyor. Senelerdir ekmeğe zam yapmamak için mücadele verdiğimiz için bu sene pideye cüzi oranda bir zam yaptık. Bu sene de ekmeğe zam yapmayı düşünmüyoruz” diye konuştu. 
 

Son Güncelleme: 22.05.2017 08:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.