banner388

Samsun'da pazarlarda tedbirler arttırıldı

Korona virüsün hızla yayıldığı bugünlerde Samsun'da pazarlarda tedbirler iyice arttırıldı.

Samsun'da pazarlarda tedbirler arttırıldı

Korona virüsün hızla yayıldığı bugünlerde Samsun'da pazarlarda tedbirler iyice arttırıldı.

03 Nisan 2020 Cuma 11:21
Samsun'da pazarlarda tedbirler arttırıldı

Terme Belediyesi zabıta ekipleri tarafından korona virüs tedbirleri kapsamında cuma pazarında giriş-çıkışlar kapatılarak, belirli sayıda vatandaşın girip alışveriş yapması sağlandı.

Terme Belediyesi, korona virüs salgınına karşı İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı ek genelge ve ülke genelinde alınan sağlık tedbirleri kapsamında pazar yerlerinde alınan yeni önlemleri arttırdı. Buna göre pazar yerlerine giriş ve çıkışlar belli noktalardan kontrollü bir şekilde yapılacak. Pazar yerleri/alanında sergi, tezgah veya tahtalar araları en az 3 metre olacak. Pazar giriş çıkışlarını kontrol altına alan zabıta ekipleri, ayrıca pazar içinde vatandaşların ve esnafın ateş ölçümlerini yaparak, maske dağıttı.

"EVDE KALIN" ÇAĞRISI

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Vatandaşlarımızın sağlığı her şeyden önemli. Bu kapsamda pazar yerlerimizdeki sağlık önlemlerini arttırdık. Yayınlanan ek genelge doğrultusunda pazar yerlerine giriş ve çıkışlar belli noktalardan kontrollü bir şekilde yapılıyor. Bunun haricindeki yerler demir bariyerler ile kapatıldı. Pazar yerlerindeki sergi, tezgah ve/veya tahtalar araları en az 3 metre olacak şekilde yerleştirilmesi sağlandı. Pazar yerindeki tezgahlar içerisinde giriş çıkışlar kontrol edilerek, kalabalık oluşumu engellendi ve vatandaşların sosyal mesafe kuralına uyulması yönünde gerekli uyarılar yapıldı. Çocuklarla pazar yerlerine girilmesi engellendi. Ayrıca maske dağıtımı yapıldı. Daha önceden aldığımız tedbirler ise aynı şekilde devam ediyor. Vatandaşlarımızın hem kendi sağlıkları hem de toplum sağlığı için kurallara uymasını istiyoruz. Bu süreci hep birlikte atlatacağız. Terme Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yanındayız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunTermePazarTedbir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
DOST 2020-04-03 13:46:24

Yapılan tetbirler çok güzel emeğinize sağlık yalnız asıl sıkıntı BİM marketler televizyonda reklam üstüne reklam cuma günü şu var bu var kampanyasında bak sen yarın BİMlerim önüne devlet buna el atmalı bana kalsa ceza keserim zaten para lazım devlete alsana sebeb

Avatar
samsunlu 2020-04-03 14:42:07

sokak arası pazarların kaldırılması özel pazar yerleri kurulması lazım kontrolü daha kolay olur,bu pazar yerlerini ayarlayan kurumdakilere de bi akıl vermiş olalım burdan haftanın 6 günü otopark bir günü pazar olur yapın özel pazar yerleri sokağa pazar kurup bu milletin evinin iş yerinin önünü para ile satmayın...

Avatar
Osman kaygı 2020-04-04 08:13:54

Samsun’da esnaf eğitimsiz umursamaz , kesinlikle ulusal marketlerden alışveriş yapın asla başka yerlerden almayın.saathame meydanında balıkçılar sokağı giriş Rizelilerin yanında ekmek alıyorum bayan eldiven ve maskeli ekmeği kesip poşetliyor paranızı alıyor aynı eldivenle devam uyardım çemkirdi !!!!
Aynı olay havaalanı sapağını geçince Trabzon ekmek fırını aynı şekilde uyardım çemkirdi.medicana TOKİ yanında pazar kuruluyor tamamı aynı pislik içinde sadece becerileri pazarcıların Merzifon eşeğini aratmayacak şekilde anılmaları . İl sağlık müdürlüğü , belediye ye atıyor görev onun diye olmadı sağlık bakanlığını arıyoruz onlarda yapacak bişey yok diyor.birilerinin bu konuyu inceden inceden incelemesi gerekir yoksa bu vurdum duymazlıkla iş zor.

Avatar
Bozok 2020-04-04 09:49:42

Samsunda zabitalar pazarlarda hic gorev yapmiyor mimar sinandaki atakum pazarda cadde genis pazarcilar tezgahlari yolun ortasina koyuyor yolun arka kismi bos sikisiyor.za ita seyrediyor.araba keyf yapiyor