banner388

Samsun'da Pazarlar Denetleniyor !

Samsun’un Tarım ve Hayvancılık Müdürü olan Nail Kırmacı, Hayvan Sağlığı Şubesinin Müdürü Bekir Karaosmanoğlu ile beraberindeki veteriner hekimler, kentte bulunan kurban pazarlarını ziyaret ederek denetim yaptılar.

Samsun'da Pazarlar Denetleniyor !

Samsun’un Tarım ve Hayvancılık Müdürü olan Nail Kırmacı, Hayvan Sağlığı Şubesinin Müdürü Bekir Karaosmanoğlu ile beraberindeki veteriner hekimler, kentte bulunan kurban pazarlarını ziyaret ederek denetim yaptılar.

08 Eylül 2016 Perşembe 17:11
Samsun'da Pazarlar Denetleniyor !

Kurban pazarlarını denetlemeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Nail Kırmacı, "Kurban Bayramının hemen öncesinde kurbanlık satış yerleri devamlı olarak izlenip salgın ya da bulaşıcı hastalıklar var mı diye sağlık taramasını aralıksız olarak devam ettirmekteyiz. Şu zamana kadar hayvan sağlığı ile halk sağlığını tehdit edebilecek herhangi bir sağlık problemi bulunmadı. Yapılmakta olan bu kontroller bayram süresinde devam edecek. Kurban Bayramı süresi boyunca kurbanlık kesimleri ve satış yerlerinden bizlere ulaşacak olan ihbarlara müdahale edebilmek amacı ile il ve ilçe müdürlüklerimizde nöbetçi olarak veteriner hekimleri bulunduracağız. Nöbetçilerin çizelgeleri ve iletişim bilgisi il müdürlüğümüzün web sitesinden yayınlanmıştır. Kurbanlık olarak nakledilecek olan hayvanların küpeli, şap ile LSD hastalığına karşı olmaları gerekmektedir. Nakil araçlarını nakil yapılmadan önce ve sonra muhakkak ki temizlenip dezenfekte edilmelidir. Samsun’un il sınırları içerisinde nakil yapıldığı sırada ve pazara girişlerde büyükbaş hayvanlarda pasaport ile küçükbaş hayvanlarda ise nakil belgesi; il dışına nakilleri yapılacak olan hayvanlarda da bu belgelerin dışında veterinerlerden sağlık raporu olmalıdır. Küpesiz olan, pasaport/nakil belgesi/veteriner sağlık raporu bulunmayan kurbanlık hayvanların nakilleri ve kurbanlık pazara satışı gerçekleştirilemez. Hayvancılık işletmesinde doğrudan yapılmış olan satışlar da hariç kurbanlıkların Kurban Hizmetleri Komisyonu’nca belirlenmiş olan ve aynı zamanda müdürlüğümüzün web sitesinde yayınlanmış olan bölgelerde ve özel kurbanlık kesimlerinin yapılacak olduğu işletmelerden alınmasına çok özen gösterilmelidir. Kurbanlık satışlarının yapıldığı pazarlarda hayvanların sağlık durumlarında ki farklılık hemen pazar yetkililerine, zabıtaya veya İl/ilçe müdürlüklerine ihbar edilmeli. Kurbanlık satış bölgelerinde satılamayıp il dışına yollanacak olan hayvanlar için muhakkak sağlık raporu alınmalı. İl içerisinde de pasaport ya da nakil belgesi olmalıdır" dedi.

Son Güncelleme: 08.09.2016 17:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.