banner388

Samsun'da patlamanın olduğu Sanayi Sitesi ne zaman taşınacak

Samsun'un Canik ilçesinde dün patlamanın olduğu Gülsan Sanayi Sitesi ne zaman taşınacak?

Samsun'da patlamanın olduğu Sanayi Sitesi ne zaman taşınacak

Samsun'un Canik ilçesinde dün patlamanın olduğu Gülsan Sanayi Sitesi ne zaman taşınacak?

18 Temmuz 2017 Salı 13:51

Samsun haber - Samsun'un Canik ilçesinde bulunan Gülsan Sanayi Sitesi taşınarak yerine kent park yapılacak. Uzun süredir gündemden düşmeyen bu projeden sanayi esnafı rahatsız olurken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz geçtiğimiz dönemlerde projenin detaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"KENT PARK YAPILACAK"

31 Ekim 2016 tarihinde Gülsan Sanayi Sitesi ile ilgili açıklama yapan Başkan Yılmaz, "Gülsan esnafı kendine yer bulur. Samsun'da yer diye bir sorun yok. Ancak Gülsan Sanayi Sitesi'nin bulunduğu yere şehrimizin ihtiyacı çok fazla var. Gülsan Sanayi Sitesi'nin bulunduğu alanı içinde bir Şerefiye Cami bulunan büyük bir kent park yapmamız lazım. Tıpkı İstanbul'un Sultanahmet'i, Ankara'nın Hacıbayram'ı gibi. Samsun'un böyle bir şeye ihtiyacı var. Gülsan'da bu olacak. Önümüzdeki günlerde kafama kasap çengeli gibi takılı olan şey bu. Bunu yapacağız" dedi.

"ESNAF BİZİM CANIMIZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 26 Nisan 2017 Çarşamba günü ise 2019 Samsun Vizyon Raporu toplantısında Gülsan Sanayi Sitesi’yle ilgili bir kamulaştırma süreci olduğunu belirtti. Başkan Yılmaz burada yaptığı açıklamada ise, "İnşallah önümüzdeki 2 sene içerisinde, herkes kendi mülkiyetinin değerini bilecek ve biz ödeme sürecinde elimizden geldiği kadar yardımcı olarak oradaki esnafımızı asla mağdur etmeden bu işi çözeceğiz. Onların taşınma süreciyle ilgili konularda da yardımcı olacağız. Oradaki esnaflar bizim canımız. Biz onları asla yormadan işimizi göreceğiz. Burada yorulacak olan biziz. Çünkü sorumluluk bize ait. İnşallah bu süreci çok iyi yöneteceğiz. Bu alanı temizleyerek oraya bir Selahattin Camisi’ni kazandıracağız" diye konuştu.

TEBLİGAT GÖNDERİLDİ

9 Mayıs 2017 Salı günü yapılan Samsun Büyükşehir Belediyesi Komisyon toplantısında ise Gülsan Sanayi Sitesi’nin taşınması için iş yeri sahiplerine tebligatların gönderildiği belirtildi.

GÜNDEMDEN DÜŞMEYEN SANAYİ SİTESİNDE PATLAMA

17 Temmuz 2017 Pazartesi günü ise Gülsan Sanayi Sitesi'nde bulunan bir dondurma fabrikası imalathanesinde patlama meydana geldi. 15 kişi yaralandığı patlamada bir çok iş yeri ve araç zarar görürken çıkan yangın 2 saatte söndürüldü.
 

Son Güncelleme: 01.08.2017 11:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.