banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da Parktek'e Dava Açan Vatandaş...

Samsun’da Parktek firmasının parkomat uygulamasına itiraz ederek dava açan bir vatandaşa, mahkeme heyeti yapılan uygulamanın yasal olduğunu söyleyerek, davayı reddetti.

banner269

Samsun'da Parktek'e Dava Açan Vatandaş...

Samsun’da Parktek firmasının parkomat uygulamasına itiraz ederek dava açan bir vatandaşa, mahkeme heyeti yapılan uygulamanın yasal olduğunu söyleyerek, davayı reddetti.

17 Şubat 2017 Cuma 12:54
Samsun'da Parktek'e Dava Açan Vatandaş...

Samsun Haber -  Samsun’da yaşayan Ş.G. adlı vatandaş, aracına fiş almaması sebebi ile Parktek görevlileri tarafından aracına ceza kesildiğini, bu cezaların iptal edilmesinin gerektiğini iddiası ile Samsun Sulh Ceza Hakimliğine itirazda bulunarak, dava açtı.

HAKİM REDDETTİ

Parktek şirketi avukatı savunmasında, park fişi alınmaması ile ceza kesilmediğini, UKOME kararları doğrultusunda tarifeye göre park ücreti talep edildiğini belirtti. Parktek'in 'ceza' adı altında hiçbir talepte bulunmadığını dilekçesinde dile getiren şirket avukatı, alınan ücretlerin yasal olduğunu, Danıştay 8. Dairesi’nin de uygulamanın yasal olduğuna ilişkin karar verdiğini ifade ederek, itirazın reddine karar verilmesini talep etti.

PARKTEK OTOPARK PARASI ALABİLİR

Samsun 1. Sulh Ceza Hakimliği vatandaşın itirazının reddine karar verdi. Gerekçeli kararında ise ihtarın özel hukuk tüzel kişiliğine sahip Parktek Otopark İşletmeciliği vekili tarafından itiraz edene gönderildiği, ihtar konusunun otopark borcu olduğu, ihtarın otopark ücretlenmesine ilişkin olduğuna, bu tutarın da idari para cezası niteliğinde olmadığına hükmetti. Mahkeme ayrıca, itirazın 'usulden reddine', itiraz yasa yolunun kapalı olması nedeniyle de kesin olarak karar verdi.

SAMSUNLULARA ÇAĞRI

Parktek Genel Müdürü Ömer Gürcan mahkeme kararıyla ilgili yaptığı açıklamada ise, vatandaşlardan tahsil edilen tutarların ceza değil, park ücreti olduğunu, UKOME kararlarına göre alınan tarifelere göre talep ve tahsil edildiğini vurguladı. Gürcan, "Şirketimizin ceza adı altında hiçbir talepte bulunmadığını defalarca söylemiştik. Sulh Ceza Hakimliği'nce verilen karar da bu açıklamalarımızı doğruladı. Biz en güncel kararları halkımızla paylaşıp doğru bilgileri vermeye devam edeceğiz.Halkımızla paylaştığımız bu kararları bizzat okuyarak gerçeğe ulaşmalarını istiyoruz. Nitekim bunun için de elimizden geldiğince Danıştay kararlarını da paylaşmaya çalışıyoruz. Uygulamanın temel dayanak ve yasal mevzuatını izah etmeye çalışıyoruz" uyarısında bulundu.

Kaynak: Gazete Gerçek

Son Güncelleme: 17.02.2017 18:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
salih 2017-02-17 13:47:00

sınav günü park ettigim yerden çıkamadım .sınava geç kaldım .sorumlu kim belediye mi prktek mı. ben mi.

Avatar
kanmazi 2017-02-17 21:47:26

darbeye karşı dur sokakları kanınla terinle al parka 5 tl ver.

Avatar
Samsunlu 2017-02-19 12:52:13

Trabzona misafirliğe gittim taksim yokuşu karokulun karşı şeridini parkmetre samsundaki park yeri yapmışlar aracımı park ettim fişini koydu görevli arkadaş 1 saat sonra geldim yoldan geçen kamyonet tarzı bi araö şoför tarafı aynamı kırmış ama ayna paramparça cam mam kırık yerlerde görevli üstüne bide park ücreti istiyor bu iş serviste 493 tl +park ücreti güler misin ağlar mısın

Avatar
Misafir 2017-02-17 13:34:04

Madem idari para cezası olarak görünmüyor yasa yolu kapalı oldu canım ne güzel dünya

Avatar
Gamsız 2017-02-18 01:29:58

Arkadaşlar usul yönünden dava reddedildi Çünki dediği gibi o bir ceza değil park ücreti için bilgi fişi asla ödemeyin yırtın atın sonra size bunun için parktek asla ceza yaZamaZ yazarsa o ceza makbuzu ile dava açabilirsiniz ortada bir ceza Yok cama fiş bırakıyorlar sizde ödüyorsunuz ben 2 yıldır ödemedim arayan soran Yok

Avatar
adbullah 2017-02-18 09:10:33

Hiç bir yasal dayanağı yok, ödemeyin ödemeyin ödemeyin...

Avatar
Malkoç 2017-02-18 12:17:05

Halkın vergisi ile yapılan yol kaldırım vs yerleri sen nasıl ücretlendirebiliyorsun

Avatar
MİSAFİR 2017-02-17 21:49:55

Yazık soygun milletten nasıl para alırız derdindesiniz