banner388

Samsun'da Parkomat Cezalarında Flaş Karar

Samsun Tüketiciler Birliği Başkanı Avukat Arslan Bolat, ödenmiş parkomat cezalarının faiziyle birlikte iadesi için açılan davanın 2. İdare Mahkemesi tarafından kabul edildiğini söyledi

Samsun'da Parkomat Cezalarında Flaş Karar

Samsun Tüketiciler Birliği Başkanı Avukat Arslan Bolat, ödenmiş parkomat cezalarının faiziyle birlikte iadesi için açılan davanın 2. İdare Mahkemesi tarafından kabul edildiğini söyledi

28 Aralık 2016 Çarşamba 11:20
Samsun'da Parkomat Cezalarında Flaş Karar

Samsun Tüketiciler Birliği Başkanı Avukat Arslan Bolat, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından cadde ve sokaklarda ücretli otopark uygulaması olan parkomatla ilgili Samsun 2. İdare Mahkemesi'nin önemli bir karar verdiğini söyledi.

Samsun’da parkomat cezalarını ödemediği gerekçesiyle kesilen para cezalarının iadesi istemiyle 2. İdare Mahkemesi'ne başvurduklarını ve idarenin cezaları faiziyle geri ödenmesini kabul ettiğini ifade eden Bolat, ''Müvekkilimin toplamda 704 TL'lik ceza borcu arabayı satmak istemesi üzerine ortaya çıktı. Borcu ödedi ancak daha sonra Samsun 2. İdare Mahkemesi'ne dava açtık. Yapılan yargılama sonucunda Samsun 2. İdare Mahkemesi parkomat uygulaması neticesinde para cezası kesilmiş ve bu ceza kendisinden tahsil edilmiş olsa bile belediyelerin bunları faiziyle birlikte ödemesi gerektiğine hükmetti. Samsun'da bu cezalar yüzünden aracında haciz olan bu sebepten ötürü aracını satamayan onlarca vatandaşımız var. Bu dava bu alanda kazanılan ilk olması ve itiraz ya da temyize açık olmayıp inceleme neticesinde bozulması söz konusu değil. Vatandaşlar bu davayı emsal göstererek ödediği ceza ücretlerini faizleriyle geri alabilir. Bu yüzden biz bu kararı sadece temsil ettiğimiz kesim ve tüketiciler için değil tüm Samsun’da yaşayan vatandaşlarımız için sevindirici bir karar olarak görüyoruz'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Gazetesi / Zerrin Somuncu

Son Güncelleme: 29.12.2016 16:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ömer c. akpınar 2016-12-29 06:18:20

tamam yerel mahkeme tüketici lehine karar verdi peki belediye kararı yargıtaya temyize götürdüğünde ne yapacaksın ve ordan tüketici aleyhine karar çıkarsa ? onun için burda önemli olan son karardır yani yargıtay kararıdır.Bu haraç alma olayı dilerim bafrada olduğu gibi samsundada son bulur,bafrada bu işi sonlandıran yetkililer küfür yemekten kurtuldular.

Misafir Avatar
AHMET 2017-02-01 23:54:48 @ömer c. akpınar

Parkomatlarla belediyenin ceza yazması çok kötü bir şey bunu kabul ediyorum. Özellikle otopark problemini çözmesi gereken bir kurumun caddelerden para toplaması çok kötü. Ancak şunuda kabul edelim parkomatlardan önce park yeri bulmak imkansızdı. Cadde üzerindeki dükkanların malıymış gibi dükkan önüne park yapmayın kendi aracımız gelecek gibi sebeplerden dolayı nice kavgalar yaşanırdı.(Sabah erken giden esnaf cadde üzerine park yaptığı için zaten yer bulmak imkansız gibiydi). Buna rağmen bırakılan araçlar çizilirdi. Şimdi 3 TL verip park yeri buluyoruz. Soruyorum sizlere hangisi daha iyi?

Beğenmedim! (2)