banner388

Samsun'da palamut bolluğu: Fiyatı düştü

Samsun'da palamudun bol miktarda avlanması nedeniyle 3 tanesi 10 TL'ye kadar düştü.

Samsun'da palamut bolluğu: Fiyatı düştü

Samsun'da palamudun bol miktarda avlanması nedeniyle 3 tanesi 10 TL'ye kadar düştü.

07 Ekim 2017 Cumartesi 10:41
Samsun'da palamut bolluğu: Fiyatı düştü

Samsun haber - Samsun'da balık fiyatları düşmeye devam ediyor. Son günlerde Karadeniz'de palamudun bol miktarda avlanması nedeniyle balıkçıların yüzü gülerken tüketici de sevinmeye başladı. Havaların soğumasıyla balık fiyatları düşerken havaların ısınmasıyla birlikte balık fiyatları artış gösteriyor.

Samsun'da geçtiğimiz hafta havaların serinlemesi nedeniyle balık fiyatları düşüşe geçti. Bir hafta önce tanesi 10 TL'den satılan palamut bu hafta ise 3 tanesi 10 TL'den satılıyor.

"PİYASA İYİ DURUMDA"

Balıkçı Kurtça Aydın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Şu anda balık piyasası hamsi olmamasına rağmen iyi durumda. 1 hafta önce palamudun tanesini 10 liradan satıyorduk. Şu anda tane 4, 3 taneyi de 10 liradan satıyoruz. Bu sene palamut çok çıkacak diye düşünüyoruz. Palamudun patlamasına karşılık hamsinin olmayacağını düşünüyoruz. Şu anda barbun 10, istavrit 7, mezgit 10 liradan satılıyor. Şu anda en çok palamut çıkıyor. Vatandaşlar da en çok palamuda rağbet gösteriyor. 1 hafta önce 250 gram palamut 10 liraydı, şimdi 350 gram olan 3 palamut 10 liradan satılıyor. Vatandaşımız ucuz balık yiyecek diye düşünüyorum" dedi.

"PATLAMA VAR"

Balığın tüm sofralara girebileceğini söyleyen Hasan Köse, "Palamutta patlama var. 3 tanesini 10 liradan satıyoruz. Yavaş yavaş mezgit, istavrit, çinekop, barbun da irileşmeye başladı. Yakın zamanda da Karadeniz hamsisinin çıkacağını umuyoruz. Geçen hafta palamudu 8-10 lira arasında sattık. Bu arada palamutta patlama yaşandığı için fiyatlar 3 tane 10 liraya kadar düştü. Balıkları bu fiyatlarla herkes yiyebilir diye düşünüyorum" diye konuştu.

"5 TL'DEN SATILIYOR"

15 TL'lik palamudu 5 TL'ye sattıklarını ifade eden Halit Bayrak ise, "Şu anda palamut 5 liradan satılıyor. Bu palamudu geçen hafta 15 liradan satıyorduk. Bugünden sonra bütün balıklar çok çıkmaya başlayacak. Mezgit ve barbunun da kilosu 5 liradan satılır diye düşünüyoruz. Vatandaşlarımız rahat olsun bu sene balık çok" ifadelerini kaydetti.

Son Güncelleme: 07.10.2017 12:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.