banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da palamut ağına hamsi takıldı

Samsun'da palamut avına çıkan küçük teknelerine ağına hamsi takıldı.

banner269

Samsun'da palamut ağına hamsi takıldı

Samsun'da palamut avına çıkan küçük teknelerine ağına hamsi takıldı.

07 Ağustos 2018 Salı 16:00
Samsun'da palamut ağına hamsi takıldı

Samsun haber - Türkiye'de av yasağının kalıp yeni av sezonunun başlamasına kısa bir süre kala balık tezgahları şenlenmeye başladı. Son bir haftadır tezgahlarında mezgit, istavrit ve barbun gibi deniz ürünlerini satan balıkçılar, son bir kaç gün önce çingene palamutu satmaya başladı. Bugün denize açılan küçük teknelerin serdiği palamut ağına ise hamsi takılması balıkçıları umutlandırdı.

Sezonun ilk hamsisinin geldiğini ifade eden Kurtça Aydın, “Bu sezon ilk defa hamsi geldi. Palamut avlayan balıkçıların ağlarına takılmış. Ben ilk defa Ağustos ayında bu kadar güzel hamsi çıktığını görüyorum. Gelen ilk hamsi o kadar da küçük değil yenilecek boyda. Normalde kilosu 15 lira ama ilk hamsi diye kilosunu 10 liradan satıyoruz. Bu sene balıkların bol olacağını ümit ediyoruz. İnşallah bolluk olur da et ve tavuk almaya durumu yetmeyen vatandaşlar ucuz ucuz balık yer. Şu anda mezgit 10, barbun 10, palamudun tanesini dün 8 liraya satıyorduk, bugün 6 liraya satıyoruz. Vatandaşların talepleri de artmaya başladı. Bol ve bereketli bir sezon ümit ediyoruz” dedi.

Hamsi ve palamudun bol olacağını düşündüklerini belirten Onur Can Köse, "Bu aylarda yavaş yavaş çingene palamudu çıkıyordu. Kendi kayıklarımız palamut ağı atmışlar ve hamsi yakalamışlar. Sezonun ilk hamsilerini 10 liradan satıyoruz. Görüldüğü üzere bu sene hamsi ve palamudun bol olacağını düşünüyoruz. Vatandaşın ve bizim yüzümüz gülecek" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Feelcool 2018-08-07 16:47:37

Sezon açılmadan nasıl balık avlıyolar? Yok mu bunu kontrol eden? Sonra da balık yok diye sızlanırşar

Avatar
Samsunlu 2018-08-07 18:17:22

Rabbim bereketinizi arttırsın