banner388

Samsun'da Osmanlı hamamı tamamlanmak üzere

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde yapımı süren Osmanlı hamamında son noktaya gelindi.

Samsun'da Osmanlı hamamı tamamlanmak üzere

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde yapımı süren Osmanlı hamamında son noktaya gelindi.

16 Eylül 2018 Pazar 13:22
Samsun'da Osmanlı hamamı tamamlanmak üzere

Samsun Haber-Samsun'un Tekkeköy ilçesine inşa edilmekte olan Osmanlı hamamı bitme noktasına geldi.

Hamamının inşaatında incelemelerde bulunan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Osmanlı hamamı inşaatımızda artık sona yaklaşıyoruz. İlçemize birçok farklı alanda kazanım sağlayacak olan bu projemiz Tekkeköy ilçemizde yıllarca önce var olan ve kaybolan bir eserin tekrar canlanmasını sağlayacak. Geçmişte ilçemizde bir hamam varmış, zamanla yok olmuş. Hamamlar biz Türklerin kültürü ile özdeşleşmiş yapılardır" ifadelerini kullandı.

ÇOK YÖNLÜ BİR HAMAM

Hamamın çok yönlü olduğuna değinen Başkan Togar, "Hamamımız sadece yıkanılan yer olarak görülmemeli. Burası aynı zamanda şifa kaynağı ve kültürel, sosyal paylaşımların yapılacağı, örf ve adetlerin yaşatılacağı yerlerdir. Bunların dışında yine yerli yabancı birçok insanın dikkatini çeken ve turizm yönünden büyük önem arz eden yapılardır. Tekkeköy, Osmanlı ve Selçuklu izlerini taşıyan önemli bir yerleşimdir. Geçmişe baktığımızda Tekkeköy’ün ismini aldığı rivayet edilen Şehy Yusuf Zeynuddin Hazretleri'nin tekkesi etrafında hamam olduğu bilinmektedir. Yani yakın tarihe baktığımızda bundan 50 yıl öncesine kadar burada bir hamamımız varmış. O da zamanla yok oldu. Bugün burada yapılan hamamımız ile yıllar önce yok olan bir değeri tekrar ilçemize kazandırmış olacağız" sözcüklerini kullandı.

İnşaat hakkında bilgi edinen Başkan Togar, "Hamamımızın kaba inşaatı tamamlandı ve artık ince işçiliğine başlandı. Bir an önce bitirilmesi için herkes elinden geleni yapıyor. İnşallah bu yıl sonunda hamamımızın inşaatı tamamlanarak hizmete açacağız" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 16.09.2018 15:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sasa 2018-09-16 13:30:51

Evt Allah razı olsun en büyük eksiğimiz bitmek üzere açlıktan olsekte onemlidegil