banner388

Samsun'da Önemli Proje

Samsun’un Bafra ilçesinde İnsani Yardım Vakfı’nın oluşturduğu projenin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Samsun'da Önemli Proje

Samsun’un Bafra ilçesinde İnsani Yardım Vakfı’nın oluşturduğu projenin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

23 Aralık 2016 Cuma 21:34
Samsun'da Önemli Proje

Samsun'a bağlı Bafra’da İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından sürdürülen, "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Belediye Kültür Merkezi toplantı salonunda yapılan toplantıya okul idarecileri katılımda bulundu. Konuşmacı olarak toplantıya katılan İHH Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, projedeki gayelerinin toplumdaki yardıma muhtaç yetim çocuklara ulaşmak ve onlara maddi ve manevi konularda katkı sağlamak olduğunu belirtti. Yılmaz, "Sadece Suriye'deki savaştan dolayı 1 milyona yakın yetim yavrumuz var. Bu sadece Suriye ile ilgili değil. Doğu Türkistan'da, Afganistan'da, Irak'ta, Arakan'da, Sudan'da birçok noktada bu sıkıntılı durumlar devam ediyor. Bugün dünya üstünde 56 ülkede 90 bin civarında yetim yavrumuza sürekli olarak destek sağlıyoruz. Bunun dışımda 800 bin civarında yetim kardeşimize böyle kardeşlikler sunmaya devam ediyoruz. Dünyanın birçok farklı ülkesinde İHH'nın 32 tane yetimhanesi bulunuyor. Buralarda üniversite hayatlarını tamamlayıncaya kadar bir yatılı okul gibi misafir ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim Bir-Sen ile birlikte ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesini birlikte yürütüyoruz. Bugün dünyanın birçok ülkesinde yetim yavrularımız var. Bunların sayısı 400 milyonu bulunuyor. Bugün dünya üzerinde yetim yavrularımız ile ilgili bir ülkeye kurmak istesek nüfus açısından Çin ve Hindistan'dan sonra dünyanın en büyük üçüncü yetim çocuklar ülkesi olur” ifadelerini kullandı.
Dünya üzerinde savaşlar, hastalıklar bu gibi sebeplerle her gün 10 bin çocuğun yetim kaldığını ve senede bu rakamın 3 buçuk milyonu bulduğunu ifade eden Yılmaz, “2014 yılı ile ilgili yapılan istatistikte dünya üzerinde 14.3 trilyon dolar silaha harcanmış. Dünya üzerinde bulunan 200 ülkenin gelirinden daha fazla bir para silahlanmaya harcanmış. İnsanlar neredeyse tüm varlıklarını silaha yatırıyorlar. Dünya üzerindeki savaşlara engel olmak için Birleşmiş Milletler(BM) Konseyi üyeleri ülkeler var. BM Daimi Üyesi Amerika, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa. Bu 5 ülke ama silahlanmayı yapan ülkelere baktığımız zaman yüzde 80 oranında bunları görüyoruz. Dünyaya güvenlik, barış, esenlik değil tam tersine savaş, kaos ve karanlık üzerine adeta savaşıyorlar. Bununla birlikte yeni savaşlar, yeni katliamlar, yeni yetimler, yeni yoksulluklar netice itibarıyla milyonlarca insanı mülteci yapan, milyonlarca yetim yapan bir devletler düzeni ortaya çıkarmış bulunuyorlar. Bu düzen içerisinde de en çok etkilenen yetim yavrularımız, yetim çocuklarımız. Onlara ulaşmak için gayret göstermek gerekiyor, elinden tutmak için çeşitli yollar denemek gerekiyor” dedi. 
 
Son Güncelleme: 25.12.2016 20:29
Anahtar Kelimeler:
SamsunBafra
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.