banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da Önemli İmza

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), KOSGEB Samsun İl Müdürlüğü ve TSE Samsun Belgelendirme Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği KOSGEB, TSE’den belge alacak KOBİ’lere yüzde 100 destek verecek. 

banner269

Samsun'da Önemli İmza

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), KOSGEB Samsun İl Müdürlüğü ve TSE Samsun Belgelendirme Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği KOSGEB, TSE’den belge alacak KOBİ’lere yüzde 100 destek verecek. 

05 Aralık 2016 Pazartesi 16:12
Samsun'da Önemli İmza

Samsun TSO ev sahipliğinde düzenlenen Samsun’da faaliyet gösteren işletmelerin, belgelendirme, sertifikasyon sorunlarıyla çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıda Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu ile Türk Standartları Enstitüsü Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı bir araya gelerek, günümüz dünyasında sertifikasyonun önemi, belgelendirme maliyetleri ve Samsun’da faaliyet gösteren işletmelerin ürün, sistem, personel ve laboratuvar belgelendirmelerine nasıl katkı sağlanabileceği gibi konuları görüştü.

TSE Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı, standardizasyon ve kaliteye yatırım konusunda KOSGEB desteklerinin çok önem taşıdığını, bu nedenle de KOSGEB’in desteğinden sanayicilerin faydalanmasını beklediklerini söyledi.

Artan uluslararası ticaret ve rekabetin belgelendirmeyi zorunlu kıldığını belirten KOSGEB İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, “KOSGEB olarak, işletmelerimizin ürün kalitelerini geliştirmek, sistemlerini oluşturmak ve bu durumlarını belgelendirerek, uluslararası ticaretten daha çok pay almalarını sağlama adına KOBİ’lerin belgelendirme giderlerini yüzde 60 hibe oranında karşılıyor, ayrıca söz konusu belgelerin yabancı kuruluşlar yerine milli belgelendirme kuruluşumuz olan TSE’den alınması şartıyla destekleme oranımızı yüzde 100’e yükseltiyoruz. ” dedi.

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da yaptığı açıklamada, TSE’den alınacak belgelendirme hizmeti giderlerinin, KOSGEB tarafından yüzde 100 oranında destekleninmesinin önemli bir fırsat olduğunu, bu nedenle de sanayicilerin ve KOBİ’lerin bu fırsatı iyi değerlendirmesini beklediklerini belirtti.

Son Güncelleme: 06.12.2016 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.