banner388

Samsun'da olimpiyatın izleri görenlerin dikkatini çekiyor

Samsun'da 18-30 Temmuz tarihleri arasında yapılan 23'üncü İşitme Engelliler Olimpiyatı nedeniyle boyanan evlerin renkleri gelen misafirlerin dikkatini çekiyor.

Samsun'da olimpiyatın izleri görenlerin dikkatini çekiyor

Samsun'da 18-30 Temmuz tarihleri arasında yapılan 23'üncü İşitme Engelliler Olimpiyatı nedeniyle boyanan evlerin renkleri gelen misafirlerin dikkatini çekiyor.

23 Eylül 2017 Cumartesi 10:20
Samsun'da olimpiyatın izleri görenlerin dikkatini çekiyor

Samsun haber - 23'üncü İşitme Engelliler Olimpiyatı, Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından dünyanın 3'üncü büyük spor organizasyonu olarak kabul ediliyor. 18-30 Temmuz tarihleri arasında Samsun'da yapılan 23’üncü İşitme Engelliler Olimpiyatı için Samsun'daki sıvasız ve boyasız evler Büyükşehir Belediye tarafından boyanmıştı. Olimpayat renklerine boynan binalar halen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Fotoğraf sanatçılarının rağbet gösterdiği evler birbirinden ilginç kareler ortaya çıkmasına neden oluyor. 

“SAMSUN İNANILMAZ GÜZEL”

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Olimpiyatların Samsun'a kattığı bir çok avantajın yanında kent estetiğinde seri ilerlememize neden oldu. Olimpiyat renklerini de kullanarak binalarımızı boyadık. Boyanan binalarla birlikte müthiş derecede olumlu tepkiler geldi. Samsun'a her gelen 'Ne kadar farklı olmuş' yorumunu yaptı. Kent estetiği ile ilgili çalışmalarımıza olimpiyattan önce başlamıştık ancak olimpiyat süreciyle beraber işimiz kolaylaştı. Olimpiyatta gelen misafirlerimize güzel görünmek düzene girmek için kentimizi halkımızda çok destek sağlayarak bir çok düzenlemeyi yaptık. Kentimizde olimpiyat renkleri kaldı. Binalar müthiş derecede güzel oldu. Müthiş olumlu tepkiler geliyor. Mimar Sinan Üniversitesi'nden bir öğretim görevlisi Samsun'a gelmişti boyadığımız evleri görüp 'Ne yaptınız Samsun'a inanılmaz güzel' dedi. Renkli evlerin fotoğrafını istedi 'Ben bunları derste öğrencilerime anlatmak' istiyorum dedi. Biz de kendisine fotoğrafları verdik. Yeter ki farklı bir bakış açısı olsun. İlkadım İlçesi’ndeki Kalkancı, Baruthane, Liman, Cedit, Karasamsun, Kadifekale Mahalleleri'nde 150 binayı, Ankara-Samsun Karayolu ile Samsun-Ordu Karayolu Havalimanı mevkiinde boyadığımız binalarla birlikte yaklaşık 300 binayı boyadık. Bunların bazılarının boyama ücretinin tamamen belediyemiz karşıladı. Bazılarını ise yüzde 50'sini büyükşehir belediyesi, yüzde 25'i ilçe belediyesi, yüzde 25'ini de vatandaş karşıladı" dedi.

TERME’DE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Olimpiyatların bitmesine rağmen boyasız evlerde boya çalışmalarına devam edildiğini belirten Albayrak, "Dedik ki başka boyasız sıvasız olan yerleri de renklendirelim. Terme Akçay'da da binaları boyamaya başladık. Samsun sınırımız olan Akçay'da binaları boyamaya başladık ve önemli oranda boyandı. Metruk binaların da yıkımını gerçekleştirdik halkta bize yardımcı oldu. Çarşamba tarafında yol kenarında sıvasız boyasız derme çatma binalar vardı. Ya da bina gayet güzel duruyor fakat sıvasız boyasız o binaları da boyamaya başladık. Yani özü olimpiyatlar bitti ama bizim çalışmalarımız bitmedi kentteki binaların boyanmaya devam ediyoruz. Özellikle bayanlara da rica ediyoruz ne olur çamaşır asmayın çamaşır yerine saksı verelim saksılarınızı asın sardunyalar sarksın balkonlarınızdan diyoruz bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nihankılıç 2017-09-23 16:04:45

ATAKUM SAHİLİDE İŞGALCİLERDEN KURTARILIP GÜZELLEŞİR İNŞALLAH BİZ SAKİNLERDE EVLERİMİZDE ÖZLEDİĞMİZ HUZUZURU BULURUZ

Avatar
aylapaloglu 2017-09-24 00:56:57

GÖRSELLİK ÖNEMLİDE HUZURDA GEREKLİ, çadırda yaşamaya razıyız,Atakum sahilinde işkence çekiyoruz ses bir km.den duyuluyor,tüm ortak alanlarımız açık hava barı oldu 100 lerce insan bahçelerimizde,02 lere kadar mahkeme denildi kazandık 2011 de ama arkan güçsüzse işe yaramıyor.halada dava edin,basına verin yazı tebliğ ediliyorsa,iki bld.çevre md.lüğü rapor tutmuş kapalı yalıtımlı diye duvarsız çatısız sokağın ortalarına(ibraz ederim hepsini)sözün bittiği yer, işyerlerini telore edenler versinler bahçelerini,sakinlere koruma tahsis etmeye gerek kalmaz hakları korunursa ( tavşana kaç tazıya tut)Cumhurbaşkanı.Başbakanlar ya korunacaklar,inanmayanlar deniz evleri 214 sok sahile insinler,yıllar oldu balkonda oturup çay içmeyeli insan gibi yaşamayı unuttuk,telore edip canımızı yaktıranlara haklarımızı haram edip ilahi adalete verdik tecelli eder er veya geç,