banner388

Samsun'da olimpiyat hazırlıkları sürüyor

Samsun'da 40 gün sonra yapılacak olan 23. İşitme Engellileri Olimpiyat Oyunları için hazırlıklar sürüyor.

Samsun'da olimpiyat hazırlıkları sürüyor

Samsun'da 40 gün sonra yapılacak olan 23. İşitme Engellileri Olimpiyat Oyunları için hazırlıklar sürüyor.

05 Haziran 2017 Pazartesi 10:38
Samsun'da olimpiyat hazırlıkları sürüyor

Samsun haber - Samsun'da 40 gün sonra 23. İşitme Engellileri Olimpiyat Oyunları yapılacak. Gazete Gerçek'ten Sezer Sezer'in haberine göre Olimpiyat hazırlıkları için Gençlik ve Spor Bakanlığı, salonlarda çalışmaları yürütüyor. Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri de hummalı bir çalışmanın içinde. 

18-30 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan olimpiyatlar için 110 ülkeden 2 binin üzerinde sporcu 30 bine yakında misafir ağırlanması bekleniyor. Bu kapsamında 2 binin üzerinde gönüllü görev alacak. 21 branşta yapılacak olan oyunlar atıcılık, atletizm, badminton, basketbol, yol bisikleti, dağ bisikleti, bowling, futbol, tarihinde ilk kez golf, güreş hem grekoromende hem serbestte, hentbol, judo, karate, masa tenisi, oryantiring, plaj voleybolu, tekvando, tenis, voleybol ve yüzme şeklinde sıralandı.

Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, “Olimpiyatlara yaklaşık 40 gün kaldı fakat şuana kadar otellerimizin doluluk oranı maalesef çok düşük. Yaklaşık 30 bin civarında misafirin geleceği düşünülürken şehirdeki otellerimizin yaklaşık şuana kadar 4’te biri sözleşmelerini yaptı. Şuana kadar 10 ülke konaklamak için yazışmalar yaptı. Diğer ülkelerden henüz bir ses çıkmadı. Fakat bir veya iki hafta içerisinde konaklamak için diğer ülkelerden de başvuruların geleceğini ve otellerin dolacağını ümit ediyoruz. Olimpiyat köyünde sadece sporcular ve antrenörleri kalacağı için olimpiyatları izlemek için gelenler, sporcuların aileleri ve olimpiyatları takip etmek için gelecek olan gazeteciler otellerimizde konaklayacaklar. Bizler onların gelmesini bekliyoruz” dedi.


Toktaş açıklamasını şu şekilde sürdürdü; "Dünyanın 3. Büyük organizasyonunun bu yıl Samsun’da düzenlenecek olması hem Türkiye hem de Samsun için büyük bir avantaj. Samsun’un ve Türkiye’nin tanıtımı için elimize geçen büyük bir fırsatı yaşayacağız. 18-30 Temmuz tarihleri arasında Samsun büyük bir sınavı verecek. Samsun’un esnafından vatandaşına, bürokratından siyasetçisine kadar herkes çok önemli bir sınavdan geçecek. Eğer bu sınavı verirsek. Samsun’un ne kadar önemli bir organizasyona ev sahipliği yapabileceğini göstermiş olacağız. Samsun’un tecrübeli olduğunu ve her türlü organizasyona ev sahipliği yapabileceğini göstermiş olacağız. Bu organizasyon bizim için büyük bir avantaj olacak. Samsun’un bundan sonra yapılabilecek tüm organizasyonlar içinde önü açılmış olacak"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ramazan 2017-06-05 11:32:26

Yusuf Ziya gitsin artık bu şehire daha genç dinamik bir belediye reisi lazım.Adam neredeyse makamında vefat edecek ..Yeter

Avatar
19 mayıs 2017-06-05 13:03:19

19 mayıs ilçesindeki bir türlü bitirilemeyen yarı olimpik yüzme havuzunun içler acısı halini de bir görseniz artık. Suat Kılıç olsa 10 defa bitmişti bu havuz.

Avatar
selim 2017-06-05 14:04:04

12 günlük olimpiyat için canından bezdirilen bir samsun,yıkılan evler,toprak dökülüp geçici çim ekilen yol kenarları,ve saçma sapan boyanan evler mimarı herzamanki gibi büyükşehir...büyük şehir bizim için.....