banner388

Samsun'da ölen Reyan Kaya'nın ailesi okuldan şikayetçi oldu

Samsun'da kansere yenik düşerek hayatını kaybeden 17 yaşındaki Reyan Kaya'nın babası, okul yönetiminden şikâyetçi oldu.

Samsun'da ölen Reyan Kaya'nın ailesi okuldan şikayetçi oldu

Samsun'da kansere yenik düşerek hayatını kaybeden 17 yaşındaki Reyan Kaya'nın babası, okul yönetiminden şikâyetçi oldu.

07 Ekim 2017 Cumartesi 15:50
Samsun'da ölen Reyan Kaya'nın ailesi okuldan şikayetçi oldu

Samsun haber - Samsun'da Reyan Kaya'ya 3 yıl önce kemik kanseri teşhisi konuldu. 19 Mayıs Anadolu Lisesi 1'inci sınıfta okurken tedavi sürecine başlayan Reyan bir süre sonra evde eğitim görmeye başladı. Kaya'nın okulda eğitim görmek istemesi üzerine doktor onayı 2'inci sınıfta tekrar okula gitti.

19 MAYIS ANADOLU LİSESİ

Kaya'nın ailesi İstanbul'da bir hastanede kemoterapi ve radyoterapi tedavisi gören genç kızın, tedavisinin ağır seyretmesi nedeniyle fazla devamsızlık yapabileceğini belirterek durumu 19 Mayıs Anadolu Lisesi idaresine bildirdi.

Okul yönetiminin ise genç kızın 90 gün devamsızlık hakkını aşması durumunda da idare edebileceklerini söylediği iddia edildi. Daha sonra ise Müdür Yardımcısı A.S. devamsızlık yapan hasta kıza yardım edemeyeceklerini ve bunun ellerinde olmadığını söylediği iddia edildi. Okul yöneticileri Reyan Kaya'nın devamsızlık yapması nedeniyle sınıfındaki iki kız öğrencinin yanlarına gelerek arkadaşlarının kayırıldığını, kendilerine ise böyle bir hak tanınmadığını söylediklerini de ekledi.

REYAN KAYA KONUŞMALARI ÖĞRENDİ

Okul yönetimi ile ailesi arasındaki bu görüşmeyi öğrenen Reyan Kaya durumdan olumsuz etkilendi. Genç kız ise bu durum karşısında okuldan ayrılma kadarı olarak özel bir okula başladı. Baba Mehmet Kaya, bu gelişmelerin ardından Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden okul yöneticileri hakkında şikayette bulundu. 

Okul Müdür Yardımcısı A.S. ve Müdür İ.A, Milli Eğitim Müfettişleri tarafından idari uyarı cezası verildi. Rayan Kaya ise geçtiğimiz 20 Eylül tarihinde hayatını kaybetti. Reyan Kaya'nın cenazesi İlkadım Asri Mezarlığı'na defnedildi. Reyan Kaya'nın babası Mehmet Kaya, kızlarının okul yönetimi tarafından moralinin bozulduğunu bununla ilgili resmi makamlara bilgi verdiklerini ifade etti. 


“BENİM CİĞERİM YANDI”

Bu durum karşısında görevlilere sadece uyarı cezası verildiğini ifade eden Kaya, "Benim ciğerim yandı. Başka anne ve babalar yanmasın. Böyle eğitimcilik olmaz. Okul Aile Birliği'nin avukatı, konuyla ilgili okul idaresiyle yaşadığımız sorunlarla ilgili açıklamalarda bulunup çıkan haberleri de kızımın fotoğrafı ile birlikte okulun çeşitli yerlerine astı. Bunu okulun her yerine teşhir amaçlı asmaları suistimaldir. Avukatım gerekli incelemeleri yaptı. Kanser tedavisi gören bir çocuğa dünyanın her yerinde moral ve motive amaçlı çalışmalar yapılırken müdür İ.A. ve yardımcısı A.S. tedavi gören kızımın moralini daha fazla nasıl bozabiliriz düşüncesiyle okul duvarlarına fotoğraflı açıklamasını asarak, teşhir ederek moralinin bozulmasına sebep olmuştur. Bu da suç sayılır" dedi.

Son Güncelleme: 07.10.2017 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-10-07 17:10:33

Allah rahmet eylesin. Başınız sağ olsun. İşini doğru düzgün yapmayan liyalatsız insanlıktan nasibini almamış o kadar çok insan var ki ülkede... Hakkınızı sonuna kadar arayın.

Avatar
Nese 2017-10-08 10:43:48

Bencede hakkınızı arayın en kıymetli varlıklarımız evlatlarımız onları disardaki insanların kurmaya üzmeye asla hakkı yok insanlık yok artik .Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun peygamber efendimize komşu eylesin başınız sagolun rabbim sabır versin

Avatar
Semih 2017-10-08 11:02:52

Kız ölmüş, baba olayı ranta çeviriyor! PES!!

Avatar
Samsunlu Atsız 2017-10-08 11:47:58

İsim yapan okul olun, janjanlı adlara sahip projeler geliştirin, cafcaflı etkinlikler yapın, marka olun... Ama adam olamadıktan sonra neye yarar?

Normalde yapılması gereken, kanser hastası bir insana moral vermektir. Ama bunlar tam tersini yapmışlar.

Adı "bilmem ne projesi" olsaydı aminim ki moral verirlerdi. Projesiz hareket edemeyen şuursuzlar! Yazık değil mi bu çocuğa?

Avatar
Hayriye Beyazarslan 2017-10-08 12:07:54

Allah rahmet eylesin. Yazık kı okulun elinden gelenin fazlasını yapması gerekirden normal öğrenciye davranılmasından daha kötüsü yapılmış. Ne diyelim böyle eğitime ve camiasına yazıklar olsun. ...

Avatar
Onur okur 2017-10-08 19:59:43

Herşeyin wakti war ne güneş waktinden önce dogar ne gül waktinden önce açar kızın wefat wakti gelmiş ne okula nede bi başka bişeye sebep arasın