banner388

Samsun'da Okulu Terk Eden Öğrenciler...

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Samsun'da okulu terk eden öğrenciler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Samsun'da Okulu Terk Eden Öğrenciler...

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Samsun'da okulu terk eden öğrenciler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

25 Mart 2017 Cumartesi 14:46
Samsun'da Okulu Terk Eden Öğrenciler...

Samsun Haber - Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Samsun'da okullaşma oranının yüzde 95'ler seviyesine çıkarılması için mücadele ettiklerini belirterek, "Türkiye genelindeki okullaşma oranının yüzde 70, Samsun'da ise yüzde 86'lar civarında. Bu oranı yüzde 95'lere çıkarmanın mücadelesini veriyoruz. Bunun için okulu terk eden öğrencilerin, bir gün pişman olurlar da yeniden dönmek isterlerse mağdur olmasınlar diye açık lise kayıtlarını bile biz kendimiz yapıyoruz" dedi.

"AÇIK LİSEYE KAYITLARINI YAPTIRDIK"

Esen, Samsun'da 5 yaş okullaşma oranının yüzde 62'ler seviyesinde olduğunu, ilkokul bazında ise bu oranın yüzde 95.2'ler seviyesinde olduğunu, ortaokul okullaşmalarının da yüzde 96.61 ile Türkiye ortalamalarının üzerinde olduğunu, liselerde ise 86 seviyesinde olduğunu ifade etti.

Esen, bu oranlarla ilgili olarak şunları söyledi: "Açık liseye yönelen öğrencilerimiz var. 12 yıllık zorunlu eğitimin dışında kalan öğrencimiz açık liseye kayıt yaptırabilir. Hiçbir okula ya da açık liseye kaydını yaptırmamış öğrencilerimiz de var. Ben arkadaşlara talimat verdim. Onların haberi bile olmadan bir gün pişman olurlar da okula dönerler diye açık liseye kayıtlarını biz yaptık. Bakanlık tarafından belirlenmiş bir meblağ var, o meblağı bile biz yatırdık" 

Kaynak: Gazetegerçek / Gülsüm Atik

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.