banner388

Samsun'da okullar kan bağışı için yarıştı

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar kan bağışı vermek için yarıştı. 

Samsun'da okullar kan bağışı için yarıştı

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar kan bağışı vermek için yarıştı. 

10 Ekim 2018 Çarşamba 23:41
Samsun'da okullar kan bağışı için yarıştı

Samsun Haber-Samsun'da okullar kan bileşeni ihtiyaçlarının karşılanması için kan bağışı yapmak için yarıştılar.

Sağlık Bakanlığı adı altında Türk Kızılayı tarafından yürütülen "Ulusal Güvenli Kan Temini Programı" kapsamında kan teminin sağlanması için okullarda kan bağışı kampanyası başlatıldı. 2017-2018 eğitim öğretim yılı kapsamında kan bağışçısı kazanmak adına başarılı çalışmalar gerçekleştirildi. 

OKULLAR BİRBİRİYLE YARIŞTI

Kan bağışı kapsamında 98 okuldan bağış alındı. Kampanya kapsamında 10 bin 327 kişiden 7 bin 943 ünite kan bağışı yapıldı. Okullarda düzenlenen kan bağışı kabul çalışmalarında; Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi 661 ünite kan bağışı kabulü ile birinci, Çarşamba Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 644 ünite kan bağışı kabulü ile ikinci, Tekkeköy İlk ve Ortaokulu ise 444 ünite kan bağışı kabulü ile üçüncü oldu.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ATSIZ 2018-10-11 09:07:59

Bunun yarışı mı olur? İsteyen verir, istemeyen vermez. Okullarda kan bağışı konusunda öyle bir algı yaratılıyor ki kan vermesi önerilmeyen veliler bile çocuklarının baskılarına direnemeyip kan veriyorlar. Bunu iyice yarış haline getirdiler. Her şeyi yarış hale getirdiler. Eğitim-öğretim hariç her şey var okullarda.

Avatar
ADLI 2018-10-11 15:10:23

Sanırım atsız isimli vatandaşımıza hiç kan lazım olmamış.Kan bulamamanın ne kadar zor olduğunu bilmiyor.Okullar sadece kitaptakilerin anlatıldığı yer değil ayrıca sosyal sorumluluklarında verildiği yer olmalı ayni burada olduğu gibi.Bundan 15 yıl önce anneme kan lazım olduğu zaman kapı kapı dolaşıp kan aramıştım.Ama geçen sene ameliyat olacağımda kan gerekli olacak ama Kızılaydan isteyeğiz dediler eğer orda yoksa kişi bulmanızı isteyeceğiz dediler.Kısaca emeği geçenlerin eline sağlık,kan bağışı yapanlarada Allah razı olsun diyorum .