banner388

Samsun'da okul servislerine 'mobil' denetim

Samsun’da öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla okul servislerine ‘mobil yazılım’ uygulaması getirildi.

Samsun'da okul servislerine 'mobil' denetim

Samsun’da öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla okul servislerine ‘mobil yazılım’ uygulaması getirildi.

23 Eylül 2019 Pazartesi 12:12
Samsun'da okul servislerine 'mobil' denetim

Samsun Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından okul servislerinin denetimini sağlayacak olan ‘mobil yazılım’ uygulaması devreye girdi. Uygulamayı cep telefonlarına yükleyen polis ve zabıta memurları 6 bin okul servis aracı hakkında bilgi sahibi olacak. 
Öğrencilerin güvenliği için tedbirler alan Samsun Büyükşehir Belediyesi, Servis Araçları Yönetmeliği kapsamında Samsun Valiliği ile yaptığı istişareler sonucunda okul servislerine yönelik denetimleri sıklaştırdı. 


Atakum ilçesi Atatürk Bulvarı üzerindeki polis ve zabıta ekipleriyle ortak uygulama yapılarak Ulaşım Daire Başkanlığı Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından “Mobil Bilgi Sistemi” üzerinden çok sayıda okul servis aracının Plaka Tescil Belgesi'ni denetlendi ve araçların sisteme kayıtlı olup olmadığını kontrol edildi.Bununla birlikte öğrencilerin emniyet kemeri kullanıp kullanmadığı ve servis araçları içinde bulunan koltuk sayısı gibi hususlar kontrolden geçerek kural dışı davranışta bulunan sürücülere cezai işlem uygulandı.

SERVİS İŞLETMECİLERİNİN DİKKATİNE
 

Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığı Denetleme Şube Müdürü Mesut Şahin, eğitim dönemi boyunca öğrencilerin güvenle evlerine ulaşabilmeleri için mücadele ettiklerini belirterek “Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Denetleme Şube Müdürlüğü olarak 2 trafik polis memuru ve 3 zabıtamızla okul servis araçlarını denetliyoruz. Kontrollerimizde araca ilişkin eksik taşıma belgesi veya herhangi bir plaka tesciline, yardımcı personele, koltuk dışında farklı oturma malzemesi ve emniyet kemerleri varlığına bakıyoruz. Eksiklik veya ihmal varsa cezai işlem yapıyoruz. Ayrıca öğrencilerimizin emniyet kemeri takıp takmadığını kontrol ediyoruz. Takmamışsa onlara yardımcı oluyor ve emniyet kemeri takmalarını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

MOBİL YAZILIM

Şahin sistem hakkında bilgi vererek, “Denetim ekibimizin telefonlarına mobil uygulamamızı yükleyerek, belediyemizin kayıtlarında bulunan yaklaşık 6 bin servis aracının bilgilerine erişim sağlıyoruz. Bu sistem sayesinde denetimlerimizi daha hızlı, etkili ve verimli şekilde yapabilme imkânına kavuştuk” dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hijyenik 2019-09-23 13:42:02

acaba kontrolleri yapan zabıta memurları aracın içindeki temizliğide kontrol yapıyormu.koltuk başlarındaki toza pisliğide görseydi denetimler ne derece sağlıklı
yapılabiliyor (araç içi temizlik sıfır)

Avatar
vatandaş 2019-09-23 14:50:36

Bir de denetim yaptıkları yerleri güzel seçseler.Sülün heykeli göbeğinde trafik kitlensin diye denetim yapıyorlar resmen...

Avatar
Samsunlu 2019-09-23 20:23:31

Çocuklarımız nasıl gidiyor okula görün koltuktaki pisliğe bakın
Samsun okul servis taşımacılığında hiç iyi değil okul taşıtları modifiyeli olurmu olmaz her parası olan c plaka alıyor bi takip etsinler bakalım neler çıkıyor servis odası başkanı polis şube müdürlerine yemek yada ucuz şeyler peşkeş çekmesin illa bir şey olması mi lazım alan korusun herkes işini yapsın

Avatar
Coşkun 2019-09-30 21:42:09

Bu öğrenciler otobüste minübüste ayakta ..basamakta camlara yapışık gidiyor bunları gören yok her nedense her şeyi servislerden bekliyosunuz ayıp ayıp