banner388

Samsun'da okul masrafları ikiye katlandı

Samsun'da okulların açılmasına az bir süre kala okul masrafları ikiye katlandı.

Samsun'da okul masrafları ikiye katlandı

Samsun'da okulların açılmasına az bir süre kala okul masrafları ikiye katlandı.

14 Eylül 2018 Cuma 14:23
Samsun'da okul masrafları ikiye katlandı

Samsun haber - Tüm Türkiye'de 1. sınıf öğrencilere okul başlarken, 1. sınıf üstü öğrenciler 17 Eylül Pazartesi günü ders başı yapacak. Veliler ise çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılamak için alışverişe başladı.

Dövizde yaşanan artış nedeniyle bu yıl kırtasiye ve okul kıyafeti fiyatları ikiye katlandı. 


Yabancılar Çarşısı Oyuncakçılar Odası Başkanı Olcay İnanç yaptığı açıklamada “Veliler, geçen sene çocuklarının kırtasiye masraflarını karşılamakta zorlanmıştı. Bu dönem kırtasiye masrafları döviz kurlarının artmasıyla birlikte ikiye katlandı. Velilerimiz bu sene daha zor şartlarda alışveriş yapıyorlar. Bu nedenle zorlanacak velilerin daha dikkatli alışveriş yapmasını öneriyorum. Veliler, kırtasiye alışverişinde acele etmesinler. Öğretmenlerden bir liste almadan kendilerine göre alışveriş yapmasınlar. İlkokul talebesine 10’lu boya kalemi yeterlidir. Veli bunu bilmediği için 24’lü boya kalemi alıyor. Bu da ekonomisini olumsuz etkiliyor. Kırtasiye alışverişindeki en önemli nokta, alınan eşyalarda TSE, CR ve AB güvenlik göstergesi bulunan ürünleri tercih etsinler. Veliler kırtasiye ürünleri alırken hem ekonomik hem de sağlıklı ürünleri seçsinler. Sağlıksız ürün satan iş yerlerini de ilgili kurumlara şikayet etsinler. Bugün itibariyle ilkokul talebesinin kırtasiye masrafları asgari ürünleri aldığı taktirde 300 lirayı bulur. Geçen sene 150 liraya temin edilen bu araç gereçler, bu sene ise ortalama 300 lira civarında tutuyor. Çanta ve okul kıyafeti de bunlara eklenirse bir öğrencinin maliyeti ortalama 700-750 lira arasında değişir. Bu fiyatlara ulaşım ve diğer masraflarda eklenince ortaya daha yüksek bir rakam çıkabilir” dedi.

Samsun Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ahmet Akbaş ise “Şu anda okul kıyafetleri satışı her dönem olduğu gibi bu sene iyi. Satışlardan esnaflar gayet memnun. Okul kıyafetleri geçen sene 200-250 lira arasında satılırken, bu sene de 300-350 lira arasında satılıyor. Fiyatlar okullara göre değişiyor. Son anda değişen okul kıyafetleri oluyor. Bu kıyafetler kolay bulunmadığı için onların fiyatları yüksek olabiliyor. Hükümetin okul kıyafetlerine bir düzenleme getirmesi gerekiyor. Okul kıyafetleri neredeyse her yıl değiştiriliyor. Bunların en az 8-10 senede bir değiştirilmesi lazım. Bu değişimler bir maliyettir. Bu da ekonomik olarak vatandaşlara olumsuz yansıyor” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kar 2018-09-14 14:40:16

Milli birlik ve kardeşlik koşusundan sonra düzelir...

Avatar
akıllasım 2018-09-14 19:12:13

Allahım ne olur bu ülkede herşey 100bin kat pahalasında bazı insan görünümlü çobanların akılları başlarına gelsin!

Avatar
Çat 2018-09-14 14:38:51

Bize bi şey olmaz şu yerel seçimleri de atlatalım düzelir