banner388

Samsun'da okul alışverişi başladı

Samsun'da veliler, çocukları ile birlikte okul alışverişlerine başladı. İşte esnaf ve vatandaşların fiyatlar konusundaki yorumları...

Samsun'da okul alışverişi başladı

Samsun'da veliler, çocukları ile birlikte okul alışverişlerine başladı. İşte esnaf ve vatandaşların fiyatlar konusundaki yorumları...

10 Eylül 2017 Pazar 17:41
Samsun'da okul alışverişi başladı

Samsun Haber - Okulların açılmasına sayılı günler kala veli ve öğrencileri alışveriş telaşı sardı. 18 Eylül pazartesi günü açılacak okullar için veliler, çocukları ile birlikte çarşı pazara indi.



Samsunlu esnaflar, okul alışverişi nedeniyle piyasada hareketliliğin arttığını belirtti. Fiyat konusunda ise geçen yıla oranla çok fazla bir değişikliğin olmadığı söylendi.



Esnaf Engin Uzunoğlu, okul alışverişleri ile ilgili olarak, "Çantalar 30-115 TL, pantolonlar 30-50 TL, gömlek hırka kısakol-uzunkol gibi üst gruplar 30-50 TL, beslenme çantaları 7,5-10 TL arasında değişiyor. Hareketlilik başladı ama yarından sonra işler iyice artar. Vatandaşlar şu anda fiyatları araştırıyor, karşılaştırma yapıyor. Bazı okullar da hala kıyafeti belirleyemedi. Bu da vatandaşları engelliyor. Vatandaşlar alışverişte biraz geç kaldı. Çünkü son günler bayağı yoğun geçecek" ifadelerini kullandı.



Çocuklarına okul alışveriş yapan ve fiyatlardan memnun olduğunu belirten Selma Arı, "Fiyatlar uygun ama okulların her yıl kıyafet rengi değiştirmesinden şikayetçiyiz. Okullara ayak uydurmakta zorlanıyoruz. Kıyafet renkleri her okulda aynı olsa ve sadece amblemler farklı olsa daha güzel olur. Sürekli değiştiği için her sene farklı kıyafet almak zorunda kalıyoruz" dedi.



Bir başka veli Suat Türker ise, "Fiyatlar geçen seneyle aynı gibi. Fazla bir fark yok. Bakıyoruz çocuğumuza uygun olan ve onun da beğendiği kıyafetleri alacağız" açıklamalarında bulundu.

Son Güncelleme: 10.09.2017 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.