banner388

Samsun'da öğretmenlerden Türkü gecesi

Samsun’un Bafra ilçesinde görevli müzik öğretmenlerince düzenlenen Türkü gecesi renkli görüntülere neden oldu.

Samsun'da öğretmenlerden Türkü gecesi

Samsun’un Bafra ilçesinde görevli müzik öğretmenlerince düzenlenen Türkü gecesi renkli görüntülere neden oldu.

16 Ocak 2018 Salı 22:06
Samsun'da öğretmenlerden Türkü gecesi

Samsun Haber - Samsun’un Bafra ilçesinde görev yapan müzik öğretmenlerince oluşturulan Türk Halk Müziği Korosu renkli anlar yaşattı. Seyircilerin hem eğlenip hem hüzünlendiği gecede konuşan  Kaymakam Ali Fuat Türkel, "Bafra’da 30’a yakın müzik öğretmeni var. Öğretmenlerimizden bu tür etkinlikleri bekliyoruz. Otantik Türk müziğini dinletmek, sevdirmek için sizlerin büyük gayretiniz ve desteğiniz gerekiyor. Bafra geçmişte kültüre daha ehemmiyet veren bir ilçe iken bugün maalesef popüler kültürün etkisiyle o ivmeyi yakalamış değiliz. Türkü bizim kültürümüzde çok önemli. Bizim insanımız söyleyemediklerini türkülerle söyler. Bazen telli turna ile sevdiğine haber salar, bazen badı sabaha, yare, sevgiliye, anneye, babaya, sılaya haber gönderir. Türkü sevenler Türkü severler” dedi.
Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen dönem sonu Türkü gecesine Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Hikmet bDemirci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, okul müdürleri, öğretmenler çok sayıda izleyici katıldı.

Son Güncelleme: 17.01.2018 09:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.