banner388

Samsun'da öğrencilerden Suriyeli kardeşlerine destek

Samsun Terme İlçe Müftülüğü'ne bağlı Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler, harçlıklarını Suriyeli kardeşlerine gönderdi.

Samsun'da öğrencilerden Suriyeli kardeşlerine destek

Samsun Terme İlçe Müftülüğü'ne bağlı Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler, harçlıklarını Suriyeli kardeşlerine gönderdi.

24 Mart 2021 Çarşamba 20:47
Samsun'da öğrencilerden Suriyeli kardeşlerine destek

Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından beri mağdur ve mazlumlara gıdadan barınmaya, giysiden sağlık hizmetine, eğitimden dini faaliyetleri destekleme hizmetine kadar her alanda aralıksız destek veren Türkiye Diyanet Vakfı, "Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" temasıyla bölgede "İyilik Konutları" inşa ediyor.

"Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" sloganıyla Terme İlçe Müftülüğü'ne bağlı Ahmetbey Kız Kur’an Kursu'nda hafızlık eğitimi alan öğrenciler, Suriyeli savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları'na harçlıklarını vererek destek oldular.

Hafızlık öğrencilerinin yardımlarını Türkiye Diyanet Vakfı adına kabul eden Terme İlçe Müftüsü Ömer Ergül, "Daha önce hayırseverlerin katkısıyla bir ev konut bedeli bağışta bulunmuştuk. Hafız yavrularımızın bu anlamlı bağışları da kardeşliğimiz için çok değerlidir. İnsanların yuvası fert olarak ev, millet olarak vatandır. Suriyeli kardeşlerimizin evleri savaşta yıkıldı. Rabb'im, bizleri evsiz ve vatansız bırakmasın. Dinimizin bir gereği olarak, acısı olanların acısını paylaşmak adına kursumuz ve öğrencilerimizin yaptığı bu iyilik hareketi ile ne kadar iftihar etsek azdır" dedi.
Hafızlık öğrencileri, kampanyaya destek olmak için kumbaralarını Türkiye Diyanet Vakfı Terme Şubesi'ne teslim etti. Vakıf tarafından gönderilen teşekkür belgeleri ise öğrencilere verildi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunSuriyeDestekYardım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
... 2021-03-24 23:18:18

Mültecilere yönelik kullandığınız haber dili önceki haberleriniz ile karşılaştırınca mutluluk verici. Bu haber dilinizin devamını diliyorum aksi takdirde ülkemizde sıklıkla meydana gelen mültecilere yönelik saldırılarda kullandığınız dille siz de pay sahibi olabilirsiniz. Hassasiyetiniz için teşekkür ederim.

Avatar
sami kaptan 2021-03-25 08:46:09

suriyeliler benim kardeşim değil.
savaş bitti ülkelerine dönsünler artık. burada milyonlarca genç işsiz. sefaletten intihar ediyorlar bunlar el bebek gül bebek bizim yetimlerin hakkını yiyorlar.. haram olsun.
sizde yayınlayamacaksınız. biliyoruz ama okuyorsunuz en azından. sizlerede hakkımız haram olsun. Allahın tüm gazabı sizlerin üzerinde olsun..

Avatar
:) 2021-03-24 20:58:30

:)

Avatar
Misafir 2021-03-24 20:59:34

Iyi güzelde sonrada milletten dilen ne alaka

Avatar
adem bekir 2021-03-25 06:42:50

Egitim cagindaki cocuklari egitin egitin ulkesine hizmet etsin..di hiyanet vakfi..birakin cocuklarin yakasini...

Avatar
huseyin canik 2021-03-25 06:47:31

bi dahaki sefer Turkiyedeki ihtiyaci olan kardeslerine de yardim etsinler bu kardeslerimiz..