banner388

Samsun'da öğrenciler geleceklerini planlıyor

Samsun'da öğrenciler, "Mesleğimde Bir Gün Projesi" kapsamında geleceklerini planlıyor.

Samsun'da öğrenciler geleceklerini planlıyor

Samsun'da öğrenciler, "Mesleğimde Bir Gün Projesi" kapsamında geleceklerini planlıyor.

11 Ocak 2018 Perşembe 12:01
Samsun'da öğrenciler geleceklerini planlıyor

Samsun Haber - Bafra Galip Öztürk Ortaokulu öğrencileri, Samsun Maarif Hareketi kapsamında hazırlanan "Mesleğimde Bir Gün Projesi" kapsamında mesleğinde uzman kişilerle kendi çalışma ortamlarında bir araya geliyor. Öğrenciler arasında uygulanan anket neticesinde öğrenciler tanımak istediği meslekleri, kurumlara götürülerek yerinde eğitim alarak öğreniyor. 



Mimarlık ofisi, eczacı, uzay bilimleri araştırma merkezi, hastane, adliyedeki meslekleri kendi çalışma ortamında gören ve meslek erbaplarıyla bizzat görüşen öğrenciler, çalışmalardan memnun kaldıklarını dile getirdiler.



Adliyede bir dava nasıl gelir, avukat-hakim ve savcıların rolü nedir; mimarlık ofisinde çizim nasıl planlanır, nasıl yapılır, hesaplamaları ne şekilde düzenlenir, nasıl hayata geçirilir, eczanede en merak edilen konu reçete nasıl okunur, ilaçlar nasıl hazırlanır; hastanede muayene nasıl yapılır, tetkik ve tedaviye nasıl karar verilir, uzay bilimleri araştırma merkezinde uzay bilimleri araştırmaları nasıl yapılır, yeni bir buluş yapıldığında nerelerde paylaşımda bulunulur gibi soruların cevapları birinci ağızlardan öğrenciler bu şekilde geleceklerini planlamaya çalışıyor.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.