banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da öğrenciler doğa için yürüdü

Bafra TEMA Temsilciliği tarafından "Her şey doğa için" sloganlarıyla gerçekleştirilen yürüyüşe okullardaki öğretmen ve öğrenciler katıldı.

banner269

Samsun'da öğrenciler doğa için yürüdü

Bafra TEMA Temsilciliği tarafından "Her şey doğa için" sloganlarıyla gerçekleştirilen yürüyüşe okullardaki öğretmen ve öğrenciler katıldı.

21 Mart 2018 Çarşamba 12:14
Samsun'da öğrenciler doğa için yürüdü

Samsun'un Bafra TEMA Temsilciliği tarafından 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Ağaç Bayramı dolayısıyla yürüyüş düzenledi. "Her şey doğa için" sloganlarıyla gerçekleştirilen yürüyüşe okullardaki öğretmen ve öğrenciler katıldı.


 
TEMA İlçe Temsilcisi Süleyman Özata, tüm doğal varlıkların hiç olmadığı kadar büyük tehdit altında olduğunu belirterek herkesi ormanları korumaya ve ağaçlandırma çalışmalarına destek vermeye davet etti.

Özata, "İnsanoğlu kişisel çıkarları uğruna ev yapmak, fabrika inşa etmek, yol yapmak, tarla açmak, maden çıkarmak, kimi zaman sadece yok etmek için acımasızca ormanları kesiyor, yakıyor, işgal ediyor. Oysa yan yana duran ağaç topluluklarından çok daha fazlasıdır orman. Hayvanların ve bitkilerin yuvası aynı zamanda da sağladığı oksijenle, insanoğlunun hayat kaynağıdır. Tüm bunların yanında, toprağı; yani yaşamı, en büyük tehdit olan erozyondan koruyan, su varlığımızı zenginleştiren yeşil bir örtüdür orman. Ormanların faydaları saymakla bitmez. Sellerin ve taşkınların oluşmasını önler, yer altı sularının birikmesine yardım eder, iklim üzerinde olumlu etkiler yapar, havayı temizler, gürültüyü azaltır. Yapacak ve yakacak ham madde kaynağıdır. Ekolojik olarak çok hassas bir konumda bulunan ormanlarımız iklim ve toprak yapısındaki çeşitlilikten kaynaklanan ender bir biyolojik zenginliktir" ifadelerini kullandı. 

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunTema
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.